Українське пиво зі смаком карамелі або вина

Мабуть, одним із найсмачніших слабоалкогольних напоїв у світі є живе пиво, адже його вживає близько 40% дорослого населення планети, яке явно тямить у якісних продуктах. При дегустації хмільного напою використовуються практично всі органи чуттів, тому що ми насолоджуємося ароматом та смаком живого пива, оцінюємо його візуальні характеристики, чуємо вибух бульбашок в бокалі, закохуємось у солодко-гіркуватий присмак. Шукаємо фруктові нотки і м’які переливи. Справжніх знавців вражає навіть звук пива, що ллється в скляний посуд, бо він свідчить про близьке задоволення.

Пиво

Особливості напою

"Живим" називається таке пиво, яке в процесі виробництва не піддавалося пастеризації, завдяки чому в ньому збереглися живі дріжджі, що впливають на подальше бродіння, воно має порівняно короткий термін придатності та відрізняється порівняно невеликим вмістом алкоголю. Раніше смачний напій був доступний тільки пивоварам, які самостійно насолоджувалися його насиченим смаком. З розвитком технологій стало можливим доставляти радість і всім оточуючим, напій, що зварений за класичними рецептами, надійшов у продаж. Зараз ми можемо купувати справжнє живе пиво, що має м’який смак, як от “Опілля” Корифей. Інші сорта містять нотки карамелі (Опілля -“Княже”) або ж легкий винний післясмак та приємний аромат, що можна відчути скутувавши  Опілля -"Фірмове" Опілля. Таке пиво завжди дає відчуття чогось надзвичайного.

Опілля

Цікаві властивості

 А чи знаєте ви, що при помірному вживанні живого пива воно може приносити тільки користь? Науково доведений факт! Подібний напій сприяє нормалізації тиску та обміну речовин, він поліпшує вентиляцію легенів, підвищує апетит. Через натуральність живого пива та відсутність в ньому шкідливих речовин або добавок його часто використовують в харчових цілях, наприклад, для приготування маринаду. Однак найяскравішою та самою важливою перевагою чистого справжнього живого пива є його неперевершений смак, що надовго запам'ятовується всім без винятку гурманам, яким шкода віддавати цей продукт в руки кулінарів.

Опілля

Результат багатовікових зусиль пивоварів

У стародавні часи та в середні віки пиво готувалося найпростішим способом, звичайно ж, його не піддавали обробці. Цей традиційний напій прийшов до нас як дарунок від предків, які подбали про збереження його первозданних якостей. Живе пиво, зварене за класичною рецептурою, завжди займало перше місце серед хмільних напоїв, вживаючи які можна відпочити душею і тілом, відчути смак шляхетності и вишуканості. Справжнє живе пиво залишає на язику особливий присмак, воно злегка густе, має приємну легку гіркуватість, вдало поєднану з ненав'язливою солодкістю, відрізняється пишною пінкою. Отже, розпізнати живе пиво можна, спробував на смак, відчувши аромат, злизнув пінку та насолодившись післясмаком. Покуштувавши цей напій лише один раз, ви точно не зможете забути його чудові якості, тому надалі не переплутаєте його з іншим видом пива.

Попередній матеріал
Золота пора для подорожей: як вигідно поєднати відпочинок на морі та екскурсії Європою восени
Наступний матеріал
Гарний відпочинок в селищі Поляниця в будь-яку пору року