пекарня
пекарня 5 канал

Пекарня в Бучі, яка пережила окупацію, відновлює роботу і пече хліб на фронт – сюжет

Читайте по-русски
Бізнесмен з Польщі після деокупації Київщини привіз у пекарню більш ніж 500 кілограмів борошна і допоміг купити деяке обладнання

Пекарня, де росіяни розгорнули свій штаб, пережила обстріли і продовжує роботу після окупації. Ярослав Буківський, власник Хатинки пекаря у Бучі, розпочав свою справу на початку епідемії ковіду. Бізнес розростався, аж доки не прийшли загарбники. Після визволення Київщини, пекар оцінив втрачене майно і почав відроджувати. Нині тут печуть як для звичайних покупців, так і для фронту. Більше знає журналіст "5 каналу"Назар Войтенков.

Хатинка пекаря – місце у Бучі, де печуть хліб за старовинними рецептами у дров'яній печі. Її, як і все інше тут, виготовили власноруч. Щодня покупці заходять по хліб та пиріжки.

"Приїжджаємо тому, що смачно. Працюємо в Києві і сюди інколи приїжджаємо просто додому купити пиріжечки, хліба", – каже покупець Олександр Кушнір.

"Якщо, типу, ми заставляємо людину порушити свій комфорт. Ну, типу там, не поїхати в АТБ, не поїхати в Сільпо, а, типу, прикласти зусилля для того, щоб до нас дібратися і взяти у нас буханку хліба – ну це уже цінно", – розповідає власник пекарні Ярослав Буківський.

Сьогодні справи у пекарні йдуть добре. Хоча власник пригадує, що під час окупації довелося полишити ремесло. Поки на Київщині тривали бойові дії, Ярослав виїхав із міста, а росіяни натомість улаштували тут свій штаб. Коли загарбників вигнали, чоловік повернувся, оцінив втрати і почав справу з чистого аркуша. Цього вимагали бажання й обставини, адже після деокупації Бучі, Хатинка пекаря стала єдиним місцем, де люди могли взяти свіжий хліб. Пізніше пекарям допоміг бізнесмен із Польщі. Яцек Полевський, власник пекарні у місті Познань, привіз більш ніж 500 кілограмів борошна і допоміг купити деяке обладнання.

"Тобто не було якихось там думок про заробіток. Просто ти мав роботу і ти мав її виконувати", – розповідає пекар Юрій Бойко.

Сьогодні у місті працюють крамниці, де на вибір будь-яка випічка, хоча черги до цієї пекарні збираються і досі.

"Одне із самих цінних – це те, що в нас вегетаріанське направлення. У нас не використувується: ні м'ясо, ні риба, ні яєць. От. Це в першу чергу пов'язано з насильством, а в наступну чергу із духовним життям і здоров'ям. Добрий день! Проходьте!" – розповідає власник пекарні Ярослав Буківський.

Не забувають хлопці і про підтримку фронту – щодень тут віддають хліб теробороні, печуть для волонтерів, передають смаколики у шпиталь для поранених.

"Кожен день для тебе нові виклики – ти хочеш покращити хліб, покращити свій продукт, щоб для людей він був якомога смачнішим, кращим і це тебе змушує працювати над собою", – каже пекар Юрій Бойко.

Назар Войтенков, Орест Пона, "5 канал"

Читайте також: Цей хліб – легендарний: Порошенко привіз на блок-пост у Херсоні волонтерські паляниці, які печуть у місті

Нагадаємо, Петро Порошенко разом із волонтерами купив для визволеного Херсона потужний генератор і хлібопекарське обладнання.

Підтримайте журналістів "5 каналу" на передовій.

Дивіться відео за темою: у Херсоні готуються до запуску пекарні – Порошенко.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Попередній матеріал
Залізти в рану і притиснути судину: колектив "5 каналу" вчився зупиняти кровотечу і накладати турнікет
Наступний матеріал
ЗСУ збили російський штурмовик Су-25 під Авдіївкою – Цаплієнко
Loading...
2 тонни куті: як у Франківську людей пригощали кашею з величезного казана – включення

2 тонни куті: як у Франківську людей пригощали кашею з величезного казана – включення

12 страв на Святвечір: скільки коштує різдвяний стіл у 2023 році – сюжет

12 страв на Святвечір: скільки коштує різдвяний стіл у 2023 році – сюжет

Душевна атмосфера: у Франківську наварили 2 000 літрів борщу для всіх охочих – як це було

Душевна атмосфера: у Франківську наварили 2 000 літрів борщу для всіх охочих – як це було

Хліб під час війни: чи забезпечать столицю в разі повного блекауту – керівник "Київхлібу"

Хліб під час війни: чи забезпечать столицю в разі повного блекауту – керівник "Київхлібу"

Можна їсти холодним та на ходу: у Львові запустили виробництво мобільних обідів на фронт

Можна їсти холодним та на ходу: у Львові запустили виробництво мобільних обідів на фронт

Жодна тварина не постраждала: як в Ізраїлі друкують їстівне м'ясо на 3D-принтері – сюжет

Жодна тварина не постраждала: як в Ізраїлі друкують їстівне м'ясо на 3D-принтері – сюжет