Науковці порівняли ймовірні ризики захворювання печінки у людей із зайвою та нормальною вагою
Команда вчених з Австралії провела дослідження з метою з'ясувати, як алкогольні напої впливають на стан людини залежно від її ваги. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на European Journal of Clinical Nutrition.
Фахівці виокремили групу осіб, що страждають від зайвої ваги. Для проведення дослідження вони скористалися даними британського біобанку та проаналізували інформацію близько 500 осіб, вік яких становив від 40 до 69 років.
Науковці порівняли ймовірні ризики виникнення захворювання печінки у людей із зайвою та нормальною вагою. Представники обох груп вживали понад 100 г чистого спирту на тиждень.
Результати показали, що особи, які страждають від ожиріння, на 600% матимуть більші проблеми із печінкою внаслідок надмірного вживання алкоголю, на відміну від тих, хто має нормальну вагу.
Також вчені зазначили, що смертельних випадків у представників із зайвою вагою спостерігалося на 700% більше.
За умови, якщо людина з ожирінням не перевищує рекомендовану норму вживання алкоголю, ризик хвороб печінки знижується, однак все одно на 50% є вищим ніж у тих, хто має нормальну вагу.