Науковці створили модель поширення у ресторанному приміщенні
Гельсінські науковці дослідили, скільки часу необхідно коронавірусу, аби заповнити повітря у приміщенні. Про це пише Yle.
У результатах йдеться, що як тільки джерело вірусу залишало приміщення, концентрація інфекції у повітрі помітно знижувалася лише за кілька хвилин.
Науковці створили модель поширення вірусу, схожого на COVID-19, у ресторанному приміщенні.
Під час дослідження стало відомо, що вірус заповнював просторе приміщення всього за 15 хвилин.
Доцент мікробіології, вірусолог Ніна Атанасова заявила, що це підтверджує припущення, що в ресторанах важливо контролювати кількість клієнтів і стежити за тим, щоб вони час від часу змінювалися.
Читайте також: Коронавірус міг з'явитися у Китаї раніше, ніж у грудні 2019 року – ВООЗ.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!