Популярний ранковий напій може протидіяти розвитку багатьох захворювань
Учені досліджували вплив кави на людський організм і виявили, що вона може допомогти в запобіганні жировій хворобі печінки, а також іншим небезпечним захворюванням. Про це повідомляє видання Express.
Стверджується, що кава впливає на ферменти печінки, а також позбавляє організм токсичних речовин, які можуть спровокувати злоякісні тканини. Також завдяки напою захисні антиоксиданті в печінці збільшуються у кількості.
Окрім цього, дослідники вивчали різні групи людей, серед яких були ті, хто характеризуються надмірним вживанням алкоголю, ожирінням, хронічним вірусним гепатитом і курінням.
Вони з'ясували, що кава захищає людей від фіброзу печінки. Останній полягає в заміні функціональних тканин органу на сполучну тканину, що може призвести до цирозу.
Нещодавно "Дивогляд" повідомляв про те, чому варто пити каву та зелений чай, аби уникнути ранньої смерті.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!