Солоні огірки

Хрусткі, смачні та ароматні: рецепт найкращого маринаду для консервації огірків

Depositphotos

Маринад впливає не лише на смак, але й термін зберігання консервованих огірків

Влітку настає час, коли господині починають займатися консервацією овочів та навіть фруктів. Однак найпопулярнішим овочем, що консервують влітку, є огірки. Про це повідомляє "Дивогляд".

Кожна господиня мріє, щоб її консервовані огірки вийшли неймовірно смачними, солодкими та хрусткими. Щоб домогтися такого результату необхідно обрати гарний рецепт маринаду для консервації. Саме від нього залежить, наскільки смачними та ароматними вийдуть консервовані огірки.

Рецепт ідеального маринаду для консервації огірків

Огірок
Огірок
Фото: unsplash.com

Інгредієнти маринад на 1 літр:

  • Сіль – столова ложка без гірки
  • Цукор – півтори столові ложки
  • Оцет 9 % – столова ложка
  • Лавровий лист – 2 штуки
  • Перець горошком – 4 горошини
  • Часник, кріп, листя хрону чи вишні.

Що зробити, аби огірки вийшли смачними, а консервація зберігалася довше:

  1. Першим кроком, потрібно замочити свіжі огірки в холодній воді на 3-4 години.
  2. Потім треба стерилізувати банки та кришки, що має значний вплив на термін зберігання огірків.
  3. Під час готування маринаду будьте обережні з оцтом, що його не було забагато. Тому що надмірна кислотність зробить ваші огірки м’якими.
  4. Також не забудьте додати до огірків листя вишні, дуба чи хрону. Це допоможе огіркам залишатися хрусткими навіть протягом тривалого часу.

Раніше "Дивогляд" розповідав, як правильно говорити "усміхатися" чи "посміхатися".

Чудернацькі історії з України, котики, скандали світових зірок, гумор і трохи дикого трешу з московських боліт – читайте першими в Telegram Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ