Це найкращий сніданок – 10 ідей від українських дієтологів

Сніданок є фундаментом енергії та гарного настрою на весь день.

Якщо ваш ранок обмежується лише кавою чи бутербродом, час змінити звички. Правильний сніданок має бути багатим на корисні нутрієнти. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на коментар представників Асоціації дієтологів України для "Української правди".

Дієтологи пропонують низку поживних продуктів, які зроблять ваш ранок не лише смачним, але й здоровим.

Що обрати на сніданок?

  1. Вівсянка. Ця універсальна страва багата на бета-глюкани – розчинні волокна, які забезпечують тривале відчуття ситості та знижують рівень холестерину. Вона також містить омега-3 жирні кислоти, антиоксиданти, калій і фолієву кислоту. Додайте до вівсянки фрукти чи горіхи для ще більшого ефекту.
  2. Горіхова паста або горіхи. Чудовий варіант для тих, хто не вживає продукти тваринного походження. Вони багаті на магній, калій, антиоксиданти та корисні жири, що підтримують роботу серця. Пасту можна намазати на тост чи додати до йогурту.
  3. Яйця. Один із найпопулярніших сніданкових продуктів. Вони багаті білком, який допомагає довше залишатися ситим. До того ж, вживання яєць сприяє зниженню ваги та рівня жиру в організмі.
  4. Ягоди. Свіжі чи заморожені, вони містять мало калорій, але багато антиоксидантів і клітковини. Додайте їх до йогурту, каші чи просто їжте окремо.
  5. Кава. Цей напій додає енергії завдяки кофеїну, а також містить антиоксиданти, що борються із запаленнями. Однак краще пити каву разом із іншими продуктами, щоб уникнути дисбалансу енергії.
  6. Насіння льону. Багате на омега-3 кислоти, клітковину та білки, воно допомагає знизити рівень холестерину, покращує чутливість до інсуліну та підтримує здоров’я кишківника. Додайте його до смузі чи каш.
  7. Чай. Білий, зелений чи чорний чай – усі вони містять антиоксиданти. Зелений чай також сприяє схудненню та підтримує рівень енергії.
  8. Грецький йогурт. Джерело білків, кальцію та пробіотиків, які зміцнюють імунітет і підтримують здоров’я кишківника. Змішуйте його з ягодами чи медом для повноцінного сніданку.
  9. Банани. Ці фрукти містять калій і стійкий крохмаль, що забезпечують тривале насичення. Додавайте їх до вівсянки чи їжте з горіхами.
  10. Домашній сир. Він багатий білком, кальцієм і вітамінами групи В. Його можна їсти як самостійну страву або поєднувати з овочами, фруктами чи зеленню.

Сніданок як ритуал здоров'я

Зимовий сезон і потреба в заощадженні енергії лише підкреслюють важливість збалансованого ранкового прийому їжі. Спробуйте ці варіанти, щоб зарядитися силами і підтримати своє здоров’я навіть у найхолодніші дні.

Раніше "Дивогляд" розповідав про те, яку страву в жодному разі не можна їсти на сніданок.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше