Пара цокається келихами вина

Напій, про який писав Симоненко: як приготувати вино з троянд

Shutterstock

Трояндове вино з давніх часів готували наші українські предки, але сьогодні багато хто не знає про цей напій

"Дивогляд" розповідає, як приготувати вино з троянд самостійно.

"Вино з троянди? – здивувалася дівчина. – Таке й вигадаєш.
Не віриш? – захвилювався він. – Те вино – як ніжність. Коли прийдеш по квіти, покуштуєш", – уривок зі збірки Василя Симоненка "Вино з троянд".

Інгредієнти

  • 400 грамів пелюсток троянд або великих бутонів шипшини;
  • 1 ложка лимонної кислоти;
  • 250 грамів цукру;
  • 2,5 літра води.

Приготування

Висохлі пелюстки троянди покладіть у трилітрову сулію так, щоб квіти щільно наповнили ємність. Столову ложку лимонної кислоти розчиніть у півлітрі чистої води та вилийте рідину до пелюсток. Після цього наповніть бутель водою до верху, але не закривайте кришкою. Краще накрийте марлею, щоб уникнути порапляння різних комах у вино.

Вміст бутля необхідно перемішувати двічі на день. Через тиждень злийте та процідіть майбутнє вино. Розмоклі пелюстки покладіть у друшляк, попередньо застелений марлею, а далі – зберіть її мішечком і ретельно відтисніть.

Усю отриману рідину змішайте. Відлийте півтори склянки рідини та розчиніть у ній цукор. Після цього змішайте з рештою рідини.

Встановіть на вино гідрокорок та залиште напій настоюватися та бродити у сухому приміщенні на місяць. По завершенні цього часу у чистому вині з троянд буде небагато осаду, його бажано злити. Після цього поверніть гідрокорок і переконайтеся, що упродовж доби після цього бродіння не відновилося.

Далі розлийте вино у скляну тару малого об'єму і зберігайте у прохолодному підвалі при температурі не вище 15 градусів. Вино повинно дозріти впродовж 6 місяців.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ