Квас – один з літніх напоїв, який допомагає втамувати спрагу
Особливою популярністю вирізняється квас із бузини. Як приготувати цей освіжаючий напій вдома – розповідає "Дивогляд".
Інгредієнти:
- вода – 10 літрів;
- суцвіття бузини – 12-15 шт.;
- цукор – 1 кг;
- лимонна кислота – 10-20 гр (можна замінити 1 лимоном).
Приготування:
Зберіть молоді суцвіття бузини. Краще зробити це напередодні та в безхмарну погоду, адже для приготування квасу використовується пилок рослини. Саме пилок забезпечує газування напою, оскільки містить природні дріжджі.
Квіти разом із пилком обріжте від стебел і покладіть у велику каструлю. Додайте цукор та сік лимона/лимонну кислоту і залийте 10 літрами води. Ретельно перемішайте, щоб цукор розчинився.
Залиште каструю при кімнатній температурі на 5 днів з метою ферментації. Кілька разів на день перемішуйте квас.
По завершенню бродіння процідіть напій та приберіть всі квіти. Розлийте рідину в пляшки, але обов'язково залишайте 1/4 частину об'єму вільною. Випустіть з пляшки зайве повітря, закрийте кришкою та поставте у холодильник.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився рецептом збитого лимонаду для спекотних літніх днів.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.