Суп холодник

Альтернатива окрошки: як приготувати освіжаючий холодник

Depositphotos

Холодник – це одна зі страв, що подається холодною і особливо смакує влітку. Страва готується на основі бурякового відвару чи хлібного квасу

Холодник також називають холодним борщем, який традиційно готують українці влітку. Реальним рецептом приготування холодника ділиться "Дивогляд".

Інгредієнти:

  • 350 грамів відварених буряків;
  • 1 літр кефіру;
  • 250 мл холодної води;
  • 350 грамів свіжих огірків;
  • 30 грамів кропу;
  • 30 грамів зеленої цибулі;
  • 2 – 3 зубчики часнику;
  • сіль до смаку;
  • чорний перець до смаку;
  • 2 – 3 варених яєць.

Приготування:

Буряк помийте та відваріть, а після приготування почистіть і натріть його на терці. Яйця відваріть на твердо та наріжте їх кубиками середнього розміру. 

Буряк перекладіть у велику миску та додайте воду, кефір і нарізані яйця. Додайте сіль, перець і подрібнений часник. Добре перемішайте.

Зелень ретельно промийте та висушіть на паперових рушниках. Після цього подрібніть її та додайте до інших інгредієнтів.

Огірки наріжте кубиками або натріть на терці. Додайте до основної суміші та перемішайте. Поставте ємність у холодильник на годину та подавайте страву охолодженою.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився рецептами лимонадів для спекотних літніх днів.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ