Морозиво

Лише 3 інгредієнти: найпростіший рецепт приготування домашнього вершкового морозива

Shutterstock

Простіше не знайти!

Неможливо уявити літа без морозива. Дуже часто магазинні товари містять у своєму складі різні шкідливі речовини. Тому "Дивогляд" ділиться з вами найпростішим рецептом домашнього вершкового морозива, яке складається лише з якісних інгредієнтів.

Вам знадобляться:

  • вершки – 2 склянки;
  • молоко – 1 склянка;
  • цукор – 3/4 склянки;
  • ванільний екстракт – 1 ч. л. (за смаком);
  • дрібка солі (за смаком).

Спосіб приготування:

  1. Молоко і вершки змішайте разом та нагрійте на середньому вогні. Поступово додавайте цукор і сіль за смаком. Розмішайте до повного розчинення.
  2. Рідина не повинна дійти до кипіння. Постійно помішуйте її до нагрівання, а потім зніміть з плити та остудіть до кімнатної температури. Для прискорення цього процесу поставте каструлю у холодну воду.
  3. Коли рідина охолоне – додайте ванільний екстракт і ретельно перемішайте. Поставте ємність зі сумішшю у холодильник на кілька годин, щоб вона повністю охолола, а після цього – збийте міксером до отримання однорідної маси.
  4. Перелийте суміш у спеціальні форми, або невеликі ємності (наприклад, з-під йогуртів) і помістить у морозильну камеру на 2-3 години.
  5. Кожну годину діставайте контейнери з морозилки і ретельно перемішуйте морозиво виделкою. Це допоможе уникнути утворення кристалів льоду. Після цього подавайте морозиво. За бажанням можна додати фрукти або топінг.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати батончики "Баунті" вдома.

Дивіться також відео 5 каналу: ДИСКОТЕКИ ТЕПЕР ДО 21. Які заклади закриватимуть раніше?

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ