Новорічні свята вже незабаром, а отже час обрати страви для святкового столу
Неможливо уявити Новий рік без салатів, але не олів'є єдиним. "Дивогляд" ділиться з вами рецептом салату з "п'яною" грушою від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
- 150 г міксу салатів;
- 200 мл червоного сухого вина;
- 2 зірочки бадьяна;
- 1 паличка кориці;
- 2 ст.л. цукру;
- 30 г пармезану;
- 1-2 ст. л. смаженого мигдалю;
- 100-150 г синього винограду;
- 100-150 г чорних оливок без кісточок;
- 1 тверда груша;
- 2-3 ст. л. оливкової олії;
- 1 ч. л. гірчиці у зернах;
- сік половини лимона;
- сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
Грушу поріжте на вісім частинок, перекладіть їх у сотейник та додайте склянку сухого червоного вина, кілька зірочок бадьяна, паличку кориці та білий цукор. Варіть суміш на середньому вогні впродовж 10 хв. Не виймайте грушу з вина, поки вона не охолоне.
В іншій глибокій ємності змішайте листя салату, виноград, оливки і подрібнений мигдаль, а пармезан натріть тонкими слайсами. Викладіть перемішану суміш на тарілку, а зверху покладіть часточки груші та полийте оливковою олією і соком лимону.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом найсмачнішого різдвяного печива.
Дивіться також відео 5 каналу: Без світла та води: як Одеса оговтується після ракетної атаки московитів / включення.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram Дивогляд 5.UA.