Одним з сучасних healthy-трендів стала продукція з матчі, яку дуже часто можна побачити у меню кав'ярень та ресторанів. Що це за напій і чому його рекомендують додати до свого раціону, розповідає "Дивогляд".
Напевно, кожен хоча б раз чув про чай матча або матча-латте, що мають зелений колір. Насправді ж, це не барвник, а природній колір пудри молодого чайного листка, який подрібнюють на спеціальних кам'яних жорнах, а після цього готують напої або різні тістечка.
Листя матчі високої якості збирають наприкінці весни лише в Японії на спеціальних плантаціях. Варто відмітити, що матча буває різних кольорів, які залежать від двох чинників:
- вік листків матчі, які згодом перетворили у порошок;
- швидкість перемелювання листків у пудру. Краще робити це повільно.
Однак, найбільшу популярність матча-напої здобули завдяки корисним властивостям цієї рослини:
- зміцнює імунітет;
- стимулює роботу мозку;
- підсилює термогенез на 35-40% (матча є ефективним продуктом під час схуднення);
- пом’якшує вплив УФ-променів на шкіру і в результаті сповільнює старіння;
- є сильним антиоксидантом;
- запобігає появі каменів, піску в нирках і жовчному міхурі;
- очищає організм від токсинів;
- нормалізує тиск;
- допомагає при похміллі;
- блокує розвиток ракових клітин.
Разом із цим, матча може завдати шкоди організму людини, якщо:
- вживати чай або інший напій матча менше, ніж за 4-6 годин до сну;
- пити матча, заварений кілька годин тому;
- жінка вагітна або годує немовля грудьми;
- кількість порошку становить понад 5 гр на порцію.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що китайці назвали чай, який продовжує життя.
Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.