Улюблений напій мільйонів людей
Фахівець із питань здоров'я та харчування Кірстен Хікман розповіла про популярні твердження про пиво, які так і не підтвердила наука. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Eat this, not that.
Пиво не можна пити перед міцним алкоголем
Згідно з дослідженням на "легкість" похмілля не впливає те, в якому порядку вживати алкогольні напої.
Темне пиво міцніше за світле
Це не так, бо, наприклад, темне пиво Guinness містить лише 4,2% алкоголю, а ось світлий Budweiser – 5%. Щоб дізнатися про міцність напою, краще звернути увагу на етикетку.
"Пивний" живіт
Існує думка, що пиво провокує "пивний" живіт, але лише воно не здатне змусити збільшитися цю частину тіла. На цей процес також впливає надмірне споживання калорій, шкідливі звички та малорухливий спосіб життя, внаслідок чого накопичується зайвий жир.
Напій треба пити лише холодним
Пиво доволі стійке та здатне переносити різні температурні переходи. Якщо пиво вже відкрите, то температурні зміни не суттєво впливатимуть на його смак, але його все одного не треба залишати на сонці протягом довгого часу. На думку фахівців, різні сорти цього напою треба вживати при різній температурі – інколи навіть при кімнатній.
Розливне пиво збільшує похмілля
Не існує досліджень, які вказують на подібний зв'язок. Зазвичай похмілля виникає через наступні фактори:
- надмірна кількість випитого алкоголю;
- зневоднення;
- подразнення шлунку;
- запалення;
- перебої в травленні тощо.
До речі, нещодавно "Дивогляд" розповідав про лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити вино і пиво у спеку.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram Дивогляд 5.UA.
Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання