7 рослинних продуктів, які необхідно додати до свого раціону просто зараз

Здорове харчування – це запорука тривалого життя без проблем з організмом

Щоб завжди підтримувати свій організм у гарному стані "Дивогляд" радить додати до раціону сім необхідних продуктів, про які розповіли на порталі Eat This, Not That!

  • Оливкова олія
Оливкова олія
Оливкова олія
Фото: Shutterstock

Цей продукт наповнений величезною кількістю корисних рослинних жирів. Оливкову олію називають "рідким золотом" і це не дивно. Регулярне вживання цього джерела жирів зменшує ризики захворювання онкологією, допомагає уникнути ожиріння та покращує стан шкіри, волосся та нігтів.

Учені проводили дослідження на пожежниках, які страждають від зайвої ваги. Вони певний час дотримувалися середземноморської дієти, яка зобов'язує вживати оливкову олію у великій кількості. Результати продемонстрували, що у пожежників на 35% знизилася ймовірність появи метаболічного синдрому та на 43% був меншим ризик збільшення ваги. 

Надавати перевагу варто оливковий олії холодного віджиму ("Extra virgin"). Саме цей сорт вважається найсвіжішим. 

  • Сочевиця
Сочевиця
Сочевиця
Фото: Shutterstock

Сочевиця містить у собі величезну кількість рослинного білку та клітковини. Ці два компоненти чудово боряться з запаленнями, знижують рівень холестерину та насичують організм.

Варто відмітити, що одне з досліджень продемонструвало, що люди, які щодня вживали середню порцію сочевиці (3/4 склянки у сухому вигляді), на 31% відчували себе більш ситими. 

Сочевиця є одним з найулюбленіших продуктів у вегетаріанців, які чудово замінюють нею м'ясо. 

  • Волоські горіхи
Волоські горіхи
Волоські горіхи
Фото: Depositphotos

Горіхи є ще одним джерелом корисних жирів, які також повинні бути в раціоні кожного. Зокрема, це стосується волоських горіхів, які є найпопулярнішими та найбільш доступними. 

Це надзвичайно корисний рослинний продукт, який, на відміну від інших горіхів, містить у собі вдвічі більше антиоксидантів. Саме цей компонент здатен подолати захворювання серця та нервової системи.

Разом із цим варто наголосити й на наявності у волоських горіхах жирних кислот Омега-3. Вони мають протизапальний ефект. 

Одне з досліджень учених продемонструвало, що додавання волоських горіхів до свого раціону принаймні раз на тиждень призведе до зниження ризику виникнення серцево-судинних захворювань на 18% та ішемічних хвороб серця на 23%.

  • Вівсянка
Сніданок
Сніданок
Фото: Shutterstock

Смак вівсяної каші знайомий багатьом з дитинства. Дехто недооцінював її користь, але насправді це зерно є дуже важливим для серця. 

Вівсянка містить у собі розчинну клітковину – бета-глюкан, а також сполуку авенантрамід. Саме ці елементи відповідають за протизапальну дію і допомагають подолати пробеми з зайвою вагою та діабетом. 

Дослідження, яке оприлюднив журнал American Journal of Public Health довело, що вживання порції вівсяної каші близько двох-трьох разів на тиждень може знизити ризик появи діабету 2-го типу на 16%. Якщо вживати вівсяну кашу щодня, то ця цифра зростає до 39%. 

  • Крес-салат
Крес-салат
Крес-салат
Фото: Shutterstock

Зелень є обов'язковою частиною раціону кожної людини. Зокрема, уваги заслуговує такий суперфуд, як крес-салат. 

Це не найпопулярніший вид зелені, але один з найкорисніших. Крес-салат містить у собі у чотири рази більше бета-каротину, ніж зелене яблуко, а також 238% вітаміну К на 100 гр продукту. Останній компонент відповідає за здорову шкіру та молодість. 

Разом із цим, варто відмітити, що денна доза крес-салату (85 гр) може на 17% зменшити ризики пошкодження ДНК, які напряму пов'язані з раком. 

  • Яблука зі шкіркою
Яблука
Яблука
Фото: 5 канал / Час. Підсумки тижня

Яблуко, напевно, є найпопулярнішим фруктом, який також є дуже корисним. Особливо це стосується шкірки від яблука, яку дуже часто зрізають. 

Шкірка містить у собі близько 4,5 грамів клітковини, яка сприятливо впливає на травлення. Також дослідження демонструють, що поліфеноли, які наявні у шкірці з-під яблука, стимулюють ріст корисних бактерій у кишечнику та призводять до зниження холестерину. 

  • Помідори
Помідори
Помідори
Фото: Shutterstock

Цей овоч є дійсно універсальним, оскільки використовується у приготуванні величезної кількості страв. Також він надзвичайно корисний, оскільки містить у собі значну кількість антиоксиданту лікопіну. 

Дослідження демонструють, що постійне вживання томатів призводить до зменшення ризику утворення серцево-судинних захворювань, а також сприяє покращенню шкіри. 

Варто також відмітити, що вживання чоловіками понад 10 порцій помідорів на тиждень на 18% скорочує розвиток онкології простати. Це підтвердило й дослідження.

Жінки, у свою чергу, завдяки додаванню до свого раціону помідорів можуть уникнути проблем із молочною залозою за рахунок підвищення рівня гормону адипонектину. 

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше