У неділю, 10 жовтня, святкують Всесвітній день каші. Саме тому "Дивогляд" склав підбірку рецептів цієї страви, яку полюбляє багато українців.
Вівсяна каша з горіхами і бананом

Вівсяна каша з горіхами і бананом
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці (1 стакан)
- Вода чи молоко (125 мл)
- Цільнозернове борошно (3 столові ложки)
- Банан (1 штука)
- Волоські горіхи або горіхи пекан (1 жменя)
- Яблучний оцет або лимонній сік (1 столова ложка)
- Сіль
- Вода (170 мл, але за умови, що ви раніше обрали молоко)
Підготовка:
- Залийте борошно та вівсянку теплою водою так, що вона покрила вівсяні пластівці. Потім додайте оцет або лимонний сік, накрийте миску кришкою і залиште у такому вигляді на ніч.
- В окрему миску треба покласти на ніч горіхи та замочити їх, щоб вони стали солодкими та не гіркими.
Приготування:
- Промийте у друшляку вівсянку – це позбавить її від присмаку оцету.
- Перемістіть вівсянку в невеличку каструлю і додайте туди молоко, воду та сіль.
- На середньому вогні доведіть кашу до кипіння, після якого треба зменшити вогонь до мінімуму та продовжувати варити ще протягом кількох хвилин. Зніміть вівсянку з плити, коли вона отримає необхідну консистенцію.
- Наріжте банани та порубайте горіхи, які треба бути додати до розкладеної по тарілках каші.
Читайте також: Їсти не можна викинути: експерти назвали найшкідливішу зелень
Читайте також: Для серця, мозку і від тромбів: 15 причин пити один із найкорисніших напоїв у світі
Читайте також: Втілення користі: експерти назвали найкращу рибу для зменшення запалення в організмі
Каша з гарбуза

Каша з гарбуза
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- Гарбуз (250 г)
- Молоко (120 мл)
- Вершкове масло (50 г)
- Цукор і сіль
- Мелена кориця
Підготовка:
- Треба зрізати з гарбуза тонким шаром шкірку, видалити звідти насіння та промити його під холодною проточною водою. Далі візьміть паперові кухонні рушники, якими треба сушити гарбуз.
- Наріжте овоч кубиками та перекладіть отримане у глибоку тарілку.
Приготування:
- Влийте у каструлю молоко та доведіть до кипіння на середньому вогні, після чого туди треба додати гарбуз. Після цього суміш треба доповнити цукром, сіллю і 1/3 чайної ложки меленої кориці.
- Варити овоч треба близько 20 хв або до моменту розпадання кубиків на волокна. Не забувайте помішувати масу, щоб вона не пригорала.
- Коли текстура гарбуза стала м'якою і розвареною, то можна розглянути три варіанти: пом'яти масу, подрібнити її у блендері чи залишити все таким, як є. Якщо ви все ж таки подрібнили, то проваріть кашу ще пару хвилин.
- Розкладіть отримане по глибоких тарілках. Також можете туди додати вершкове масло, мед, подрібнені сухофрукти чи свіжі фрукти/ягоди.
Гречка з м'ясом

Гречка
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- Гречана крупа (1 стакан)
- М'ясо (300-400 г)
- Морква (1 штука)
- Цибуля ріпчаста (1 штука)
- Часник (1 зубчик)
- Молотий чорний перець
- Лавровий лист
- Сіль
Підготовка:
- Нарізане невеличкими кубиками м'ясо треба обсмажити на сковороді, куди необхідно бути додати воду та лавровий лист. Усе це требу тушити до готовності на слабкому вогні.
- Переберіть гречану крупу, залийте окропом і залиште набухати на 5 хвилин. Потім треба злити воду.
- Потріть моркву та наріжте цибулю, а потому обсмажте їх теж на сковороді.
Приготування:
- Подрібніть зубчик часнику та додайте його з овочами до м'яса. Додайте за смаком сіль і додайте до суміші гречку.
- Залийте отримане гарячою водою так, щоб гречану крупу покривала рідина на палець. Це потрібно довести під кришкою до кипіння.
- Гречку рекомендовано варити, поки вся рідина не вбереться. Наостанок додайте шматок масла та розкладіть по тарілках.
Читайте також: Дієтологи назвали напої, які посилюють запалення в організмі
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!