День каші: ТОП-3 корисних та смачних рецептів

У неділю, 10 жовтня, святкують Всесвітній день каші. Саме тому "Дивогляд" склав підбірку рецептів цієї страви, яку полюбляє багато українців.

Вівсяна каша з горіхами і бананом

Вівсяна каша з горіхами і бананом
Вівсяна каша з горіхами і бананом
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці (1 стакан)
  • Вода чи молоко (125 мл)
  • Цільнозернове борошно (3 столові ложки)
  • Банан (1 штука)
  • Волоські горіхи або горіхи пекан (1 жменя)
  • Яблучний оцет або лимонній сік (1 столова ложка)
  • Сіль
  • Вода (170 мл, але за умови, що ви раніше обрали молоко)

Підготовка:

  1. Залийте борошно та вівсянку теплою водою так, що вона покрила вівсяні пластівці. Потім додайте оцет або лимонний сік, накрийте миску кришкою і залиште у такому вигляді на ніч.
  2. В окрему миску треба покласти на ніч горіхи та замочити їх, щоб вони стали солодкими та не гіркими.

Приготування:

  1. Промийте у друшляку вівсянку – це позбавить її від присмаку оцету.
  2. Перемістіть вівсянку в невеличку каструлю і додайте туди молоко, воду та сіль.
  3. На середньому вогні доведіть кашу до кипіння, після якого треба зменшити вогонь до мінімуму та продовжувати варити ще протягом кількох хвилин. Зніміть вівсянку з плити, коли вона отримає необхідну консистенцію.
  4. Наріжте банани та порубайте горіхи, які треба бути додати до розкладеної по тарілках каші.

Читайте також: Їсти не можна викинути: експерти назвали найшкідливішу зелень

Читайте також: Для серця, мозку і від тромбів: 15 причин пити один із найкорисніших напоїв у світі

Читайте також: Втілення користі: експерти назвали найкращу рибу для зменшення запалення в організмі

Каша з гарбуза

Каша з гарбуза
Каша з гарбуза
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Гарбуз (250 г)
  • Молоко (120 мл)
  • Вершкове масло (50 г)
  • Цукор і сіль
  • Мелена кориця

Підготовка:

  1. Треба зрізати з гарбуза тонким шаром шкірку, видалити звідти насіння та промити його під холодною проточною водою. Далі візьміть паперові кухонні рушники, якими треба сушити гарбуз.
  2. Наріжте овоч кубиками та перекладіть отримане у глибоку тарілку.

Приготування:

  1. Влийте у каструлю молоко та доведіть до кипіння на середньому вогні, після чого туди треба додати гарбуз. Після цього суміш треба доповнити цукром, сіллю і 1/3 чайної ложки меленої кориці.
  2. Варити овоч треба близько 20 хв або до моменту розпадання кубиків на волокна. Не забувайте помішувати масу, щоб вона не пригорала.
  3. Коли текстура гарбуза стала м'якою і розвареною, то можна розглянути три варіанти: пом'яти масу, подрібнити її у блендері чи залишити все таким, як є. Якщо ви все ж таки подрібнили, то проваріть кашу ще пару хвилин.
  4. Розкладіть отримане по глибоких тарілках. Також можете туди додати вершкове масло, мед, подрібнені сухофрукти чи свіжі фрукти/ягоди.

Гречка з м'ясом

Гречка
Гречка
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Гречана крупа (1 стакан)
  • М'ясо (300-400 г)
  • Морква (1 штука)
  • Цибуля ріпчаста (1 штука)
  • Часник (1 зубчик)
  • Молотий чорний перець
  • Лавровий лист
  • Сіль

Підготовка:

  1. Нарізане невеличкими кубиками м'ясо треба обсмажити на сковороді, куди необхідно бути додати воду та лавровий лист. Усе це требу тушити до готовності на слабкому вогні.
  2. Переберіть гречану крупу, залийте окропом і залиште набухати на 5 хвилин. Потім треба злити воду.
  3. Потріть моркву та наріжте цибулю, а потому обсмажте їх теж на сковороді.

Приготування:

  1. Подрібніть зубчик часнику та додайте його з овочами до м'яса. Додайте за смаком сіль і додайте до суміші гречку.
  2. Залийте отримане гарячою водою так, щоб гречану крупу покривала рідина на палець. Це потрібно довести під кришкою до кипіння.
  3. Гречку рекомендовано варити, поки вся рідина не вбереться. Наостанок додайте шматок масла та розкладіть по тарілках.

Читайте також: Дієтологи назвали напої, які посилюють запалення в організмі

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше