Також нейромережа здатна аналізує поживні речовини у їжі
Німецькі вчені створили програмний алгоритм для визначення харчової цінності продуктів. Система зможе також аналізувати вміст білків, вуглеводів та жирів завдяки фотографії. Про це пише nplus1.
За словами науковців, робота системи ґрунтується на нейромережі, що розпізнає об'єкти. Її спеціально вчили на знімках бібліотеки ImageNet.
Наразі штучний інтелект здатен визначати не тільки калорійність страви, але й вміст базових компонентів: білків, жирів та вуглеводів. Водночас мережа видає 100 ймовірних інгредієнтів до страви.
Науковці використовували сайти з рецептами й списками інгредієнтів та знімками готових страв, аби навчити нейромережу.
Можлива похибка на 100 грамів страви складає всього 46,7 калорії, 2,51 грама білка, 3,88 грама жиру і 6,97 грама вуглеводів.
Раніше штучний інтелект виявив 116 симптомів коронавірусу.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!