Пол Манафорт
Пол Манафорт zn.ua

Манафорта засудили до 4 років в'язниці – подробиці

Читайте по-русски
Сторона обвинувачення просила до 24 років позбавлення волі

До майже 4 років, а точніше до 47 місяців в'язниці за податкові махінації засудили політтехнолога, керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта. Він має сплатити 50 тисяч доларів штрафу, і 24 тисячі – компенсації. А після виходу із в'язниці ще три роки перебуватиме під наглядом. Відповідне рішення ухвалив суддя у четвер, 7 березня, передає CNN.

Сторона обвинувачення просила набагато жорсткішого покарання – до 24 років позбавлення волі. Для 69-річного Манафорта цей термін фактично став би довічним. Однак, окружний суд штату Вірджинія твердив, що такий вирок буде надто суворим.

Нагадаємо, у серпні 2018 року суд присяжних визнав Манафорта винним за 8 із 18 пунктів обвинувачення, включно з податковими махінаціями, порушенням банкового законодавства і приховуванням рахунків в іноземних банках. 13 березня Полу Манафорту винесуть вирок у другій справі, яку розглядає суд округу Колумбія. За нею його звинувачують в тому, що він протягом кількох років лобіював інтереси колишнього президента України Віктора Януковича і "Партії регіонів", але не був зареєстрований в США як іноземний агент. Манафорту закидають також змову проти Сполучених Штатів, відмивання грошей, приховування важливої інформації та надання неправдивих свідчень щодо російського втручання у президентські вибори в США.

Попередній матеріал
"ЗА ЧАЙ.СОМ": розвідниця штурмової групи батальйону "Айдар" Андріана Сусак на "5 каналі"
Наступний матеріал
Ситуація в ООС: про що звітують в Міноборони – відео
Loading...