Матіос
Матіос espreso.tv

"Як мінімум три": Матіос розповів, як намацав у сумці Савченко гранати

    Нині правоохоронці провели експертизу мін, які мали бути використані для теракту. Виявилося, що вони придатні для стрільби і для нанесення уражень

    Правоохоронці провели експертне відтворення на полігоні теракту, який планувала здійснити нардеп Надія Савченко та Володимир Рубан у Верховній Раді. Сталося це 10 травня. Про таке повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає "НВ"

    "Ми провели експертне відтворення подій. І я хочу сказати, що міномети, які були привезені підозрюваним Рубаном та підозрюваною Савченко; ті міни, які були попередньо привезені окремо від мінометів, вчора були випробувані на полігоні в тій траєкторії, як це планувалося - тобто, обстріл Верховної Ради з території Труханового острова. Так ось, це діючі міномети. Вони придатні для стрільби і для нанесення уражень", - повдімив Матіос.

    Таким чином, додав головний військовий прокурор, дії Савченко, проголошені у Раді генпрокурором Луценком, "дійсно мали і мають місце".

    Крім того, Матіос розповів, як біля Ради намацав у сумочці нардепа кілька гранат. Після того Савченко зі зброєю заходила до сесійної зали ВР.

    "Я виходжу з Верховної Ради і зустрічаю обличчям до обличчя пані Надію Савченко. Дивлюся, що в неї перехилене плече, вона тримає сумку на плечі. Я кажу: "Надю, ви що, каміння носите у сумці?". І без задньої думки беру знизу сумку, вона така жіноча, велика...І я намацую рукою гранату. Я знаю, що таке граната. Я кажу: "Віддай сумку, Надю". Вона: "Ні". Я кажу: "У тебе там заборонені речі", - пригадав інцмдент Матіос.

    Він додав, що у відповідь Надія Савченко засунула руку в кишеню пальто, де зберігала пістолет. Тоді військовий прокурор вирішив звернутися по допомогу до нардепа Андрія Левуса.

    "Я говорю: "Андрію, ви з нею воювали, ви пройшли війну, робіть щось, тому що ця людина зайшла у приміщення Верховної Ради зі зброєю…Я не міг її зупинити, я не міг забирати сумку. Але це було не дуже приємно бачити її руку в кишені пальто, в якому у неї зберігався пістолет", - відзначив співрозмовник.

    За словами Матіоса, нардеп залишила гранати в машині після того, як її вивели з приміщення парламенту, і цих гранат було "як мінімум три".

    "Повірте, що убивча сила осколкових гранат або будь-яких інших у закритому приміщенні, вона надзвичайно великої шкоди могла завдати", - додав головний військовий прокурор.

    Як повідомляв 5.UA, Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури щодо зняття депутатської недоторканності з народного депутата Надії Савченко, її затримання та арешт. За даними слідства, Надія Савченко у змові з уже затриманим переговірником Володимиром Рубаном планували повалення державної влади в Україні. Зокрема, хотіли здійснити терористичні атаки в центрі Києва.

    Попередній матеріал
    Чекати недовго: у Туреччині назвали дату запуску газопроводу в обхід Росії
    Наступний матеріал
    Президент підписав закон щодо соцзахисту іноземців, які служать в ЗСУ
    Loading...