В Україні вступили у силу вимоги ЄС до якості шоколаду – інфографіка

На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими до виконання

З 1 січня в Україні почали діяти нові вимоги до виробів з какао та шоколаду, що мають забезпечити дотримання європейських стандартів у галузі безпечності та якості продуктів харчування.

Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні на своїй сторінці у Facebook.

Відповідно до європейських вимог, шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.

У молочному шоколаді має бути понад 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.

Вимоги до шоколаду
/
Вимоги до шоколаду
/

"На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання", – підкреслили у представництві.

У разі невідповідності продукту європейським вимогам він не зможе називатись "шоколадом" або "шоколадним", а матиме назву "солодкий батончик" або "глазурована цукерка".

Дивіться також фотогалерею за темою:

19-й саміт Україна-ЄС: Як Порошенко з Туском і Юнкером зустрічався – фотогалерея

/
/
/
/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
У Сирії застрягли 10 українських моряків – у всіх забрали паспорти
Наступний матеріал
МЗС Німеччини категорично проти миротворців ООН лише на лінії зіткнення: "Це буде ніби новий кордон"

"Це, фактично, спекуляція": у МЗС відреагували на заяву ФРН щодо стосунків Україна-ЄС

Чільник МЗС Німеччини запропонував ЄС нову модель співпраці з Україною

Півроку безвізу: скільки українців не пустили до ЄС

ЄС зробив офіційну заяву через відкликання російських офіцерів з СЦКК

У Києві викрили "кіностудію" російських пропагандистів – СБУ

5 канал - трансляція наживо