Від сьогодні до 24 січня Україна знову пішла на карантин. В Одесі більшість закладів зачинені. Втім деякі підприємці вигадують власні карантинні ноу-хау, щоб не втрачати прибутку. Є і ті, хто ігнорує усі обмеження. Як дотримуються локдауну в Одесі і як ставляться до його запровадження мешканці курортного міста, дізнавалася кореспондентка "5 каналу" Ольга Дунська.
Більшість підприємців дотримуються. Однак є деякі працюють. Зокрема, езотерична крамниця. Продовжують працювати сувенірні крамниці.
"Ми сьогодні працюємо на винос, відвідувачі, ви зайшли, ми просимо залишатися тут, для дотримання карантину серветки, на винос, у нас хто замовив, пускаємо", – говорить Олена, продавчиня в езотеричній крамниці.
Продовжують також працювати ювелірні крамниці. Кав'ярні працюють на замовлення. Деякі з них приготувалися заздалегідь.
"Ми підготували, зробили к'юар-код, кожен може спокійно з телефону завантажити цей код, відкривається меню, заздалегідь все підготовлено і далі можна по телефону зробити замовлення, орієнтуючись на меню, зручно, що кожен користується своїм телефоном, немає такого, що помацати, помацати, ну або прочитати тут, але бажано без зайвих дотиків", – каже Данило Домаскін, шеф-бариста.
"Ми підтримуємо, куди подітися, але дискомфорт, звичайно, є. У тому, що хотілося б посидіти в кафе", – каже Світлана, відвідувачка кафе.
Нагадаємо, кав'ярні та заклади харчування в середмісті Києва працюють "на виніс". Власники кафе очікують, що через обмеження матимуть збитки. А заклади тільки оговталися від попереднього березневого локдауну.