На столах у вояків – молочні та м'ясні вироби, овочі та фрукти. На дегустацію запросили і журналістів "5 каналу".

В їдальні військових 24-ї механізованої бригади на Львівщині не лише встановили нове обладнання, але й оновили меню. Якщо раніше обід готували із 40 видів харчів, то тепер – майже із чотирьохсот. У раціоні збільшили кількість м'ясних виробів та молочних продуктів, додали екзотичні фрукти.
Щодня кухарі готують військовим по два різновиди перших страв, салатів і гарнірів. Нині в меню – борщ, бульйон, картопля, плов і два види салатів. Кожен обирає страву до смаку.

В їдальні полку зв'язку у Рівному військовий кухар так само приготував кілька різновидів страв. За його словами, після розширення меню кількість охочих скуштувати військову кухню збільшилася. Нині в їдальні харчуються понад сотню військових. Серед них і строковики.
Військові зізнаються: побільшало солодкого, порції стали більші, смачніші, додалося фруктів та молочного асортименту.
Щоб зберігати більшу кількість продуктів, для їдальні закупили додаткове холодильне обладнання. Харчами запасаються на тиждень.
Добова вартість харчування одного військового після новацій не змінилася і становить до 78 гривень. На нову систему перейшли вже 5 військових частин оперативного командування "Захід". Наступного року цей досвід поширять і на інші підрозділи.
Ярослава Мовчан, Рівне, "5 канал"
Дивіться також фотогалерею за темою:
Вареники та бісквіти: що побачив Полторак на кухні для військових – фоторепортаж