Шестирічна харків'янка Уляна Піменова зажадала побачити справжнього Санту в Лапландії. Коли дівчинка дізналася, що грошей на таке в її родини немає, організувала власний стартап. Вона прагне самостійно заробити собі на омріяний квиток за полярне коло.
Побачити Санту – найбільша мрія шестирічної Уляни. Щоб заробити на квиток, дівчинка започаткувала кулінарний проект: на власній кухні готує сирники.
"Тому що у мене є мрія – поїхати до Діда Мороза. Цікаво подивитися, як він виглядає, справжній чи ні", – пояснює Уляна.
Солодкі сирники Уля готує разом із мамою. Рецепт – родинний. Його дівчинка вже вивчила напам'ять.
Мама дівчинки каже, що спонтанна ідея, як зробити казкову подорож здійсненною, перетворилася на справжній проект. Кулінарний експеримент розпочали минулого тижня, а завдяки оголошенню в соцмережах готувати тепер доводиться на замовлення до 80 сирників на день. Усе продають через Інтернет.
Першими, каже Юлія Піменова, відгукнулися друзі та знайомі, але тепер замовлення надходять і від інших покупців – вже навіть виникла потреба розширювати кухонний арсенал, однієї пательні не вистачає.
"Дуже непросто, враховуючи те, що замовлень лише більшає… Спершу ми думали, що придбаємо термосумку, формочки якісь, але зараз я розумію, що треба буде купити кілька пателень. Можливо, лише для сирників", – розповідає Юлія Піменова.
Кожну порцію пакують у спеціальні коробочки, їх Уляна оформлює кольоровим папером і додає записочку з побажанням. Один із перших замовників – айтішник Дмитро Бур'янов. Дві порції замовив до офісу та не втримався, і куштує ласощі просто на вулиці.
"В офісі їжі немає. Або беремо з дому поїсти, або ходимо кудись. Побачив акцію – вирішив допомогти, взяти участь, тому що завдання дорослих – саме справджувати дитячі мрії", – пояснює працівник IT-компанії Дмитро Бур’янов.
Щоби мрія Уляни здійснилася, попереду в них з мамою ще багато роботи – щодня протягом року вона має продавати двадцять порцій.
Світлана Дашкевич, В’ячеслав Кузьменко, Харків, "5 канал"
Дивіться також фотогалерею за темою:
Кращі кухарі та кондитери: Чим дивували метрів учасники FoodLandBukovina-2017 – фотозвіт