В Україну спеціально на змагання прибули більше 200 учасників з різних країн світу
У Чернівці з'їхалися кухарі з України, Румунії, Естонії, Білорусі та Данії. Там нині відбувається чемпіонат з кулінарного та кондитерського мистецтва FoodLandBukovina-2017. Про це повідомляє "5 канал".
Загалом на змагання прибули понад 200 учасників, серед яких початківці й визнані кухарі. Оцінювали якість страв міжнародні майстер-шефи.
Чернівчанка Євгенія Безручак уже 10 років займається карвінгом – фігурною нарізкою з овочів та фруктів. Щоб перетворити гарбуз у витвір мистецтва, жінці знадобилося кілька годин. Каже, що гарбуз нарізала п'ять годин поспіль.
Крім досвідчених майстрів кулінарії, на чемпіонаті FoodLandBukovina-2017 можна побачити і студентів-кухарів. За 45 хвилин вони мають приготувати страву.
Для всіх охочих титулований майстер-шеф та відомий ресторатор із Білорусі Олександр Чіклієвський на місці проводить майстер-клас із приготування національних страв. Які секрети розкрив метр та чим дивували журі учасники кулінарної битви – дивіться у сюжеті:
Зазначимо, що міжнародний чемпіонат FoodLandBukovina у Чернівцях проводять вдруге. Загалом на кулінарний міжнародний фестиваль прибули 200 учасників із різних країн. Зокрема – України, Білорусі, Румунії, Естонії та Данії. Вже завтра оголосять переможців у номінаціях найкращий кухар та кондитер.
Майя Гуменна, Михайло Антонюк, Чернівці, "5 канал"