Справжню кулінарну битву, хто швидше та смачніше приготує млинці, влаштували учні одного з ліцеїв-інтернатів Святошинського району столиці. Про це повідомляє "5 канал".
Наприкінці свята Масляної кадети і панянки разом із батьками ліпили вареники, розмальовували медяники, загортали млинці та виготовляли карамельні яблука. Усі смаколики продавали, а вторговані гроші передадуть онкохворим дітям зі столичного "Охматдиту".
З піснею робота йде краще, вирішили семикласниці, та за півгодини наліпили близько 100 вареників з картоплею та м'ясом. Ірина Гвоздинцька каже, обожнює готувати ще змалечку. "Вареники мене навчила готувати бабуся і мама. Мені дуже сподобалося і якщо ти цього хочеш, готувати буде швидше", – каже Іринка.
За сусідніми столами загортають млинці та виготовляють карамельні яблука. Поряд – майстер-клас із розпису медових пряників. Другокласниця Ганна Бондар розмалювала вироби кольоровою глазур'ю та вже знає, за скільки продаватиме смаколики.
"Це у нас такий благодійний фонд, ми будемо спрямовувати гроші на допомогу хворим дітям. Їм дуже потрібна наша підтримка", – каже маленька Ганна.
Водночас, на кухні ліцею розгортається кулінарна битва. Кадети та панянки змагаються, хто швидше та смачніше приготує млинці. Головне – додати секретні інгредієнти. Ярослав вправно загортає у млинці яблука та мак. Каже, рецепт тіста знає "назубок".
Пательні шкварчать і в "таборі" дівчат. Млинці вирішили зробити кольоровими. "5 канал" таємні інгредієнти підслухав та спробував приготувати сам. Щоб зробити зелений колір млинців, до тіста додаємо шпинат, жовтий – куркуму, а червоний – сік буряка. А щоб млинці були рум'яними, юні кухарки у тісто додають какао.
Хто ж переміг у кулінарному протистоянні – дивіться у сюжеті:
Зазначимо, що загалом під час благодійної акції вдалося зібрати майже 21 тисячу гривень. Кошти передадуть онкохворим дітям до лікарні "Охматдит".
Наталка Юрчук, Василь Дендін, "5 канал"