кухарі
5.ua

У Харкові на кулінарний фестиваль з'їхалися визнані шеф-кухарі з усього світу

У конкурсі – одинадцять різних номінацій і майже сотня учасників

У Харкові визнані шеф-кухарі з усього світу зібралися на кулінарний фестиваль. У триденному змаганні вони в ролі членів журі, мають визначити найкращих серед майже сотні учасників конкурсу. Позмагатися у майстерності в різних номінаціях змогли і фахівці, і аматори.

Двадцятирічний студент кулінарного коледжу Микола Давид до Харкова приїхав із Кишинева. На конкурс у номінації "холодні закуски" він приготував страву за авторським рецептом. Це авокадо з червоною рибою і гранатовим соусом.

Результати Миколи оцінює визнаний у світі кулінарів Невен Бремец. Це шеф-кухар одного з п'ятизіркових готелів у хорватському місті Спліт. Це його перший візит до України. Фахівець одразу помічає недоліки в оформленні страви, яку підготував Микола Давид. Водночас і похвалив її.

"Смак був дуже гарний, але наступного разу він має більше уваги приділити нарізанню – всі шматочки мають бути однакового розміру, також неможливо з'їсти шкурку авокадо. Але є і те, з чим він упорався – зробив гарно, яскраво, барвисто, апетитно", – каже суддя.

У номінації "десерт" серед інших конкурсантів бере участь харків'янка Вікторія Головашевич. У місті вона відомий кондитер, закінчила кулінарні курси за кордоном, влаштовує майстер-класи. У цьому конкурсі готує одразу дві солодкі страви – холодну і гарячу. На конкурсі за Вікторію вболіває її чоловік Олександр. Розповідає, дружина часто готує для них з дочкою солоденьке.

Загалом у конкурсі – одинадцять різних номінацій і майже сотня учасників. Організатори запросили в журі тридцять найкращих кухарів з усього світу.

Ганна Гасанова, координатор фестивалю, розповідає: "Десять років уже їздимо, набралися досвіду і вирішили, що ми все-таки теж можемо організувати, тим більше, постійно на міжнародних конкурсах цікавляться: чому в Україні немає".

Для переможця фестивалю підготували приз – тисячу доларів. Найкращого визначатимуть за кількістю балів, які він набере у різних номінаціях.

Світлана Дашкевич, В'ячеслав Кузьменко, "5 канал"

Попередній матеріал
Рекорд і перша нагорода: Знімальна група "5 каналу" дізналася всі подробиці відкриття кінофестивалю "Молодість"
Наступний матеріал
Матіос: В Українському бюро Інтерполу могли сприяти Януковичу в уникненні відповідальності
Теги:

Солодке диво: українка Каско підкорила світ надзвичайними за формою десертами – фоторепортаж

"Кухарська сотня Приірпіння": страви та десерти для бійців АТО

У Великій Британії приготували найдорожчий у світі десерт

Фестиваль консервації: в Запоріжжі планують нашаткувати рекордну кількість капусти