Морозиво
Морозиво 5 канал

Із фінансиста у джелатьєрі: львів'янин полишив кар'єру в банку, щоби відновити батьківську справу

Читайте по-русски
Понад 30 років батько Захарія виготовляв натуральне морозиво за власними рецептами

Із професійного фінансиста у джелатьєрі. Щоб відновити батьківську справу, виготовлення морозива, львів'янин Захарій Назар покинув кар'єру в банку та повернувся з Києва до Львова. Чоловік каже: сімейна рецептура морозива особлива, бо складається лише з натуральних інгредієнтів, а ще на його виробництві створюють унікальні десерти. Як виготовляють і яке на смак екзотичне джелатто, знає кореспондентка "5 каналу" Марта Шикула.

Штани і класичну сорочку Захарій Назар змінив на фартух та капелюх кухаря три роки тому.

"Навіть моя робота в банку не оминала мої розповіді про те, як я робив морозиво з татом", – розповідає чоловік.

Понад 30 років батько Захарія був відомим у Львові джелатьєрі. Виготовляв натуральне морозиво за власними рецептами. Син вирішив продовжити справу батька та відкрив невеличку фабрику. Нині у його джелато-колекції понад 90 видів десерту.

"Це може бути морозиво з квітів бузини, це морозиво буває тільки півтора місяці в році, коли цвіте бузина. Це є карамелізована груша Кальвадос, п'яна вишня. Це шоколадне морозиво з вишнею і ромом", – розповідає Захарій Назар, джелатьєрі.

А ще французький пломбір та гарбузово-апельсинове морозиво.

Найекзотичніше морозиво, яке виготовляє український джелатьєрі, – із креветкою, кропом та сиром дор-блю. Це гастрономічне морозиво, його можна використовувати як доповнення до гарячих страв або як холодний соус.

"Над тою рецептурою я працював трохи більше, як пів року. Не використовуючи жодних підсилювачів, жодних ароматизаторів, потрібно подати смак, щоб він почув, що це креветка", – каже Захарій Назар, джелатьєрі.

Інгредієнти для морозива використовують лише натуральні.

"Я ніколи не використовую якісь напівфабрикати чи бази італійські", – каже Захарій.

На мініфабриці у чотири руки щодня виготовляють 150 кг морозива. Назарій працює з дружиною. Вона відповідальна за декор, експериментує з рецептурою і виготовляє торти з морозива.

"Моя направленість – це тортик-морозиво. Чоловік готує морозимо. А я компоную смаки. Стараюся шукати в інтернеті, дивитися якісь рецепти, якісь поєднання. Знаходжу цікаві фрукти та ягоди. Кажу: Захаре, давай ідемо туди і будемо робити морозиво", – розповідає Анастасія Назар, дружина джелатьєрі.

Для знімальної групи "5 каналу" джелатьєрі проводить майстер-клас.

"Це є свіжа полуниця, звичайний цукор. Сир домашній, декстроза, вершки, лимонний сік, ванільній цукор", – розповідає чоловік.

Кілька хвилин – і морозиво готове до заморожування.

Морозиво Захарія у меню відомих місцевих ресторанів. Проте нині найбільша мрія джелатьєрі – відкрити велику крамницю львівського джелатто.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, "5 канал"

Попередній матеріал
Правозахисники заявили, що під час протестів у Білорусі загинула людина – у МВС спростовували інформацію
Наступний матеріал
Жахлива ДТП у Дніпрі: загинула дворічна дитина, ще шістьох госпіталізували
Loading...

Закон №786 про спрощення роботи підприємців сфальсифікували перед підписанням – Южаніна

На Київщині застрелили бізнесмена на очах у семирічного сина – ЗМІ

Гральний бізнес "у законі": які основні правила та коли закрутяться рулетки в Україні

П'ятьом викрадачам столичного бізнесмена обрали запобіжний захід

Президент підписав закон про підтримку сфери культури

Зеленський заявив, що через міцну гривню українські компанії "недоотримали мільйони і закрилися"