Морозиво
Морозиво 5 канал

Із фінансиста у джелатьєрі: львів'янин полишив кар'єру в банку, щоби відновити батьківську справу

Читайте по-русски
Понад 30 років батько Захарія виготовляв натуральне морозиво за власними рецептами

Із професійного фінансиста у джелатьєрі. Щоб відновити батьківську справу, виготовлення морозива, львів'янин Захарій Назар покинув кар'єру в банку та повернувся з Києва до Львова. Чоловік каже: сімейна рецептура морозива особлива, бо складається лише з натуральних інгредієнтів, а ще на його виробництві створюють унікальні десерти. Як виготовляють і яке на смак екзотичне джелатто, знає кореспондентка "5 каналу" Марта Шикула.

Штани і класичну сорочку Захарій Назар змінив на фартух та капелюх кухаря три роки тому.

"Навіть моя робота в банку не оминала мої розповіді про те, як я робив морозиво з татом", – розповідає чоловік.

Понад 30 років батько Захарія був відомим у Львові джелатьєрі. Виготовляв натуральне морозиво за власними рецептами. Син вирішив продовжити справу батька та відкрив невеличку фабрику. Нині у його джелато-колекції понад 90 видів десерту.

"Це може бути морозиво з квітів бузини, це морозиво буває тільки півтора місяці в році, коли цвіте бузина. Це є карамелізована груша Кальвадос, п'яна вишня. Це шоколадне морозиво з вишнею і ромом", – розповідає Захарій Назар, джелатьєрі.

А ще французький пломбір та гарбузово-апельсинове морозиво.

Найекзотичніше морозиво, яке виготовляє український джелатьєрі, – із креветкою, кропом та сиром дор-блю. Це гастрономічне морозиво, його можна використовувати як доповнення до гарячих страв або як холодний соус.

"Над тою рецептурою я працював трохи більше, як пів року. Не використовуючи жодних підсилювачів, жодних ароматизаторів, потрібно подати смак, щоб він почув, що це креветка", – каже Захарій Назар, джелатьєрі.

Інгредієнти для морозива використовують лише натуральні.

"Я ніколи не використовую якісь напівфабрикати чи бази італійські", – каже Захарій.

На мініфабриці у чотири руки щодня виготовляють 150 кг морозива. Назарій працює з дружиною. Вона відповідальна за декор, експериментує з рецептурою і виготовляє торти з морозива.

"Моя направленість – це тортик-морозиво. Чоловік готує морозимо. А я компоную смаки. Стараюся шукати в інтернеті, дивитися якісь рецепти, якісь поєднання. Знаходжу цікаві фрукти та ягоди. Кажу: Захаре, давай ідемо туди і будемо робити морозиво", – розповідає Анастасія Назар, дружина джелатьєрі.

Для знімальної групи "5 каналу" джелатьєрі проводить майстер-клас.

"Це є свіжа полуниця, звичайний цукор. Сир домашній, декстроза, вершки, лимонний сік, ванільній цукор", – розповідає чоловік.

Кілька хвилин – і морозиво готове до заморожування.

Морозиво Захарія у меню відомих місцевих ресторанів. Проте нині найбільша мрія джелатьєрі – відкрити велику крамницю львівського джелатто.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, "5 канал"

Попередній матеріал
Правозахисники заявили, що під час протестів у Білорусі загинула людина – у МВС спростовували інформацію
Наступний матеріал
Жахлива ДТП у Дніпрі: загинула дворічна дитина, ще шістьох госпіталізували
Loading...
Закон №786 про спрощення роботи підприємців сфальсифікували перед підписанням – Южаніна

Закон №786 про спрощення роботи підприємців сфальсифікували перед підписанням – Южаніна

На Київщині застрелили бізнесмена на очах у семирічного сина – ЗМІ

На Київщині застрелили бізнесмена на очах у семирічного сина – ЗМІ

Гральний бізнес "у законі": які основні правила та коли закрутяться рулетки в Україні

Гральний бізнес "у законі": які основні правила та коли закрутяться рулетки в Україні

П'ятьом викрадачам столичного бізнесмена обрали запобіжний захід

П'ятьом викрадачам столичного бізнесмена обрали запобіжний захід

Президент підписав закон про підтримку сфери культури

Президент підписав закон про підтримку сфери культури

Зеленський заявив, що через міцну гривню українські компанії "недоотримали мільйони і закрилися"

Зеленський заявив, що через міцну гривню українські компанії "недоотримали мільйони і закрилися"