Петро Порошенко та Майк Помпео
Петро Порошенко та Майк Помпео president.gov.ua

Порошенко обговорив ситуацію з "ПриватБанком" із Держсекретарем США – подробиці

    Читайте по-русски
    Співрозмовники обговорили загрози реприватизації "ПриватБанку" та необхідність зберегти макрофінансову стабільність в Україні

    Загрози, через ситуацію довкола "ПриватБанку" та необхідність збереження макрофінансової стабільності обговорили Президент України та Державний секретар США Майк Помпео. Про таке йдеться на сайті Президента

    Спілкувалися телефоном. Співрозмовники обговорили загрози реприватизації "ПриватБанку" та необхідність збереження макрофінансової стабільності України.

    Державний секретар США запевнив у тому, що Вашингтон і надалі залишатиметься пліч-о-пліч з Україною у справі відновлення її суверенітету і територіальної цілісності. У цьому контексті було висловлено несприйняття блокування російською стороною оголошення Великоднього перемир'я на Донбасі.

    Раніше представники США та ЄБРР, а також Європейського союзу заявили, що підтримують Україну у справі "ПриватБанку" та його законної націоналізації у грудні 2016-го.

    Нагадаємо, як раніше повідомляв 5.UA, 18 квітня суд визнав незаконною націоналізацію "ПриватБанку"

    Нагадаємо, в грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів "ПриватБанку", найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію "ПриватБанку". Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 млрд грн. У лютому 2019 року стало відомо, що колишні власники банку Коломойський та Боголюбов у суді почали процес оскарження рішення уряду про націоналізацію банку. Першого квітня суд завершив розглядати позов Коломойського по суті, а 2 квітня почалися судові дебати між сторонами процесу. Розгляд справи продовжили сьогодні, 18 квітня, в закритому режимі. Додамо, що колишній акціонер "ПриватБанку" Ігор Коломойський говорив, що після виборів президента України сподівається одержати компенсацію у зв'язку з націоналізацією "ПриватБанку" "в тому чи іншому вигляді". Він також сказав, що не збирається повертати банк у власність, але хоче повернути $2 млрд його капіталу. 

    Попередній матеріал
    Посол Франції в Україні прокоментувала ситуацію довкола "ПриватБанку": що сказала
    Наступний матеріал
    Українські сержанти, резервісти та піхотинці матимуть професійні свята
    Loading...