Андрій Коболєв
Андрій Коболєв 5 канал

Омелян: До Коболєва ніхто не зміг поставити "Газпром" на коліна, тому в РФ зрадіють його відставці

Читайте по-русски
Україна стала геополітичним гравцем в енергетичній галузі, і це заслуга Коболєва, вважає Омелян

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що заміна голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на іншу кандидатуру зіграє на руку російському "Газпрому". Про це міністр заявив в інтерв'ю "5 каналу".

"Я боюся, що як мінімум вони ("Газпром" – ред.) були справді раді. Оскільки ніхто до Коболєва не зміг поставити "Газпром" на коліна. І фактично заслуга Коболєва в тому, що Україна стала геополітичним гравцем в енергетичній галузі. Він використав, як здавалося Росії, їхню неперевершеність і всесильність в енергетиці, адже вони давно говорили, що газ – це зброя, і раптом з'ясувалося, що це питання – ахіллесова п'ята Росії. І він двічі розбив їх у газовому арбітражі на міжнародному рівні",  – зазначив В.Омелян.

Він також наголосив, що, згідно з його громадянською позицією, внесок Коболєва в розвиток української енергетичної галузі та геополітичний розвиток іще буде відповідно оцінений у майбутньому.

Водночас Омелян прокоментував своє рішення проголосувати за проведення конкурсу на посаду глави "Нафтогазу": "Моя точка зору відрізнялася від схваленої Кабміном, але її ніхто не підтримав, і оскільки я вважаю, що рішення (Кабміну – ред.) має бути одноголосним, я підтримав цю позицію під час голосування".

Що ще розповів Омелян, дивіться у повному відео інтерв'ю:

Попередній матеріал
У мешканок геріатричного пансіонату в Бердичеві весна почалася з краси та розваг
Наступний матеріал
Брифінг СБУ щодо затримання агента російських спецслужб – відео
Loading...