Руслан Кошулинський
Руслан Кошулинський Руслан Кошулинський / Facebook

Нагадує вибори за часів Януковича – Кошулинський про довибори на 87-му окрузі

Читайте по-русски
"Слуги народу" йдуть шляхом Партії регіонів, вважає він

Перебіг довиборів до Верховної Ради на 87-му окрузі нагадує вибори епохи Януковича, а партія влади йде шляхом Партії регіонів. Про це в ефірі програми "Час Ч" на "5 каналі" сказав кандидат у народні депутати на проміжних виборах на окрузі №87, голова секретаріату ВО "Свобода", заступник голови Верховної Ради України (2012-2014) Руслан Кошулинський.

"Це мені нагадало вибори за часів Януковича. І враховуючи те, що "слуги" сьогодні є "піонери" Партії регіонів – вони йдуть їхнім шляхом", – зазначив він.

"Величезний знак запитання – що можна рахувати вісім днів і ночей. Один округ – у Сполучених Штатах швидше вибори президента закінчилися, ніж на цьому окрузі. Сьогодні говорити про об'єктивність немає просто жодної підстави. Тут питання волевиявлення на другому плані, тут йде призначення переможця", – впевнений Кошулинський.

"Під час виборчого процесу практично всі звернення до правоохоронців були нівельовані, доводилося через суд вимагати відкриття кримінальних проваджень проти кандидатів, які порушували виборче законодавство. Практично на другий день після виборів центральна влада міняє начальника обласного управління внутрішніх справ, враховуючи його дуже тісні стосунки з одним з кандидатів", – додав кандидат у депутати.

"Після того Служба безпеки заходить на виборчу дільницю, на ОВК. З чим це пов'язано, які повноваження СБУ виконувала, чи це входить у її повноваження, взагалі незрозуміло. І як вона даватиме відповідь щодо дій своїх працівників на Івано-Франківщині, мені дуже складно пояснити", – зауважив Кошулинський.

Він також пояснив, що метою десанту "слуг народу" на чолі з Миколою Тищенком був тиск на окружну виборчу комісію.

"Політичний тиск – на жаль, центральна влада у формі її правлячої партії не стали нейтральними суддями виборів… Ви бачили, як президент Зеленський приховано агітує за свого кандидата, який не має стосунку ні до медицини, ні до місцевого самоврядування… Це можна розцінювати тільки як тиск партії влади з вимогою призначити "свого" переможця", – додав Кошулинський.

Дивіться повний запис програми "Час Ч":

Нагадаємо, результати проміжних виборів до Верховної Ради в Івано-Франківській області не могли встановити близько тижня. Кілька разів міняли членів окружної виборчої комісії, зокрема і голову ОВК.  З'ясовувати ситуацію на Івано-Франківщину навіть поїхала делегація депутатів зі "слуг народу". Завершилося все гучним скандалом. У підсумку перемогу здобув кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк.

Попередній матеріал
У Дніпрі медики борються за життя українського військового – він дістав поранення живота
Наступний матеріал
В ОП проанонсували перемовини лідерів України, Франції та Німеччини
Loading...