Закриті ТРЦ, кав'ярні та ресторани. У Києві переважно сумлінно дотримуються нових правил. Власники закладів харчування не пускають відвідувачів всередину. Але продають їжу та напої на виніс. Також активно працюють через кур'єрів, які доставляють харчі.
"5 канал" перевірив декілька ресторанів та кав'ярень у різних районах Києва і поспілкувався з власниками. Ті кажуть: нові обмеження відчутно вдарять по їхній кишені, бо в суботу та неділю мають 40 відсотків від тижневої виручки.
Не працюють також торговельно-розважальні центри. Щоправда, відвідувачів пускають до продуктових магазинів. Їм працювати під час карантину вихідного дня дозволено.
Окремі непродуктові крамниці подекуди теж не зачинялися. Кажуть, у них нині можна придбати засоби гігієни, побутову хімію та їжу. До решти відділень доступ закрили обмежувальними стрічками.
"На винос людям. Більше нікого не пускаємо, але продаємо кави. Звичайно, будуть збитки. В будь-якому випадку", – говорить Марія, власниця кав'ярні.
"Це дуже складно. Я вважаю, що це неправильно. Складно для нас і для всіх наших працівників. Не має чим платити нашому закладу, нашим працівникам", – каже Марія, керівниця закладу харчування.
"Плани змінилися звичайно, але може воно й на краще. Може це й на краще. якщо це заклади харчування, то там люди без маски сидять. Може менше заражаться будуть", – розповідає Вероніка, киянка.
Нагадаємо, у Львові в суботу, 13 листопада, поліцейські заблокували роботу найбільших ринків на виконання рішення уряду про карантин вихідного дня.