За час карантину ціни на м'ясо-молочні продукти знизилися на 15-20%, а на овочі – на 30-40%, заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький.
За його словами, це пов'язано зі зниженням попиту. Уряд намагається стримати зростання цін і адміністративними методами, але цей ефект може виявитися тимчасовим.
"У нас продуктового дефіциту немає, за цінами були коливання наприкінці березня, але щойно ми почали моніторинг із 1 квітня, зростання цін за більшістю товарних груп не відбувається, навпаки – йде зниження", – заявив на брифінгу міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко, проте не надав жодних конкретних прикладів зниження цін на продукти.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України встановив на час карантину державне регулювання цін шляхом декларування цін на 10 продуктових товарів і 20 засобів індивідуального захисту, а також на лікарські засоби й більш ніж 10 видів антисептиків.