Порція борщу на чотирьох осіб, приготована за традиційним рецептом, обійдеться в 65,16 грн, таким чином, порівняно із жовтнем 2020 року, ціна зросла на 5,52%. Про це повідомили в Офісі ефективного регулювання (BRDO).
За даними моніторингу, найбільше піднялися ціни на буряк, моркву та капусту: +62,43%, +35,01% та +34,87% відповідно. Інші інгредієнти також зросли в ціні, але не так відчутно.
Подешевшали тільки картопля (-8,05%) та сметана (-8,04%).

Нагадаємо, що у вересні 2021 року основні харчові продукти в Україні подорожчали на 11%, якщо порівняти з вереснем минулого року. Переважно товари постійно підвищуються в ціні через те, що зростають ціни на світових ринках і збільшується вартість електроенергії.