Єдиний мінус продукту – він не так довго доступний, а обрати його – ще те завдання із зірочкою. Оскільки, на полицях в магазині представлено чимало видів, і не завжди вдається натрапити на вдалий варіант. Про те, як правильно обрати та їсти хурму розповість "Дивогляд" з посиланням на EatingWell.
Види хурми
За словами дієтологині Меггі Мун, загалом є два види хурми:
- Хурма фую. Вона має плоске дно та округлу форму, ззовні чимось навіть нагадує помідор. Шкірка у плоду хрумка та пружна.
- Хурма хатія. Має червоно-помаранчевий колір, довгасту форму і тонку шкірку. У дозрілому вигляді надзвичайно м'яка та соковита, недозрілі ж види мають терпкий присмак.
Як обрати хурму
У цьому питанні, як не дивно, увагу слід звернути на зовнішній вигляд. Незважаючи на вигляд, фрукт повинен мати гладеньку, яскраву жовтогарячу шкірку без тріщин і плям. У хатії вона повинна бути м'якою.
Як їсти хурму
За словами Мун, якщо ви обрали тверду хурму, тобто вид фую, то таку найкраще їсти у сирому вигляді або додати у салат. Для термічної обробки такий вид не підходить.
Що стосується стиглої та м'якої хурми хатії, то її можна використовувати як начинку для млинців, їсти з йогуртом чи сиром. Більше того, з цього фрукта можна зробити соус до м'яса та навіть запікати.
Користь хурми
А от що стосується користі хурми, то корисних властивостей тут не перелічити. Як пояснила експерт зі здорового способу життя Вікі Шанта Ретельні, танін хурми – це поліфенол з антиоксидантними властивостями, який чинить протизапальну, антибактеріальну та противірусну дію.
Крім того, хурма містить у своєму складі велику кількість:
- клітковини, яка позитивно впливає на роботу серця;
- вітаміну С, який необхідний для підтримки імунітету, особливо у зимовий період, та здоров'я кишківника;
- вітаміну А, який може покращити резистентність до інсуліну.
Раніше "Дивогляд" повідомляв про те, яку страву в жодному разі не можна їсти на сніданок.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.