Зима – це час новорічних свят та теплих зустрічей з друзями. Жодні зустрічі з пледами та цікавими розповідями не проходять без смачних напоїв, що зігрівають. Тому "Дивогляд" підбірку 5-ти найкращих рецептів зимових коктейлів.
Гарячий Тодді

11 січня відзначають День гарячого Тодді, цей напій може стати не тільки прикрасою вашого вечора, але й допопмогти під час застуди.
Інгредієнти:
- 50 мл віскі (бурбон, скотч);
- 150 мл води (окріп);
- 2-3 столові ложки меду;
- 15 мл лимонного соку;
- сушена гвоздика, паличка кориці;
- приправи та спеції – на смак.
Крок приготування:
- Для початку налийте у кухоль окріп, а потім додайте мед та розмішайте.
- Додайте до кухля алкоголь та лимонний сік і ще раз перемішайте майбутній коктейль.
- Тепер додайте до напою скибку лимона, гвоздику та спеції. Дайте коктейлю настоятися декілька хвилин.
- Ваш коктейль готовий. Подавати гарячого Тодді потрібно гарячим та пити без трубочки.
Кокосовий різдвяний мохіто

Інгредієнти:
- 15 мл кокосового сиропу;
- 30 мл соку лайма;
- 30 мл рому;
- 30 мл кокосового рому;
- 45 мл кокосового молока;
- листя м'яти;
- журавлина;
- цукрова пудра.
Крок приготування:
- Для приготування цього коктейлю вам знадобиться шейкер. Тому спочатку до нього потрібно додати м’яту, сік лайма та розімніть усе.
- Тепер час додати ром, кокосове молоко та лід. Закрийте шейкер та збовтайте, щоб утворилася однорідна суміш.
- Перед подачею у склянки покладіть лід та вилийте в них коктейль. Зверху прикрасьте напій журавлиною, листям м’яти та цукровою пудрою.
Яблучно-лимонний коктейль

Інгредієнти:
- 170 мл яблучного сидра;
- 50 мл віскі;
- 2 палички кориці;
- 2 ч.л. меду;
- цедра половини лимона.
Крок приготування:
- Спочатку налийте віскі у кухоль. Всі інші інгредієнти додайте до сотейника та підігрійте, але не доводьте до кипіння.
- Процідіть нагріту рідину та вилийте до віскі. Перемішайте.
- Коктейль готовий, але залишилося лише його прикрасити. Для цього поріжте яблуко скибочками та прикрасьте келих.
Мигдалевий коктейль

Цей коктейль полюбляла Герцогиня Сассекська, а нині ще й дружина принца Великобританії – Гаррі.
Інгредієнти:
- 1 л мигдалевого молока;
- 200 мл бурбона (віскі);
- 8 шт. фініків;
- 4 шт. гвоздики;
- Мелені спецій: кардамону, кориці, імбиру.
Кроки приготування:
- У блендері потрібно змішати молоко, фініки та спеції по 1 ч. л. до однорідності.
- Потім перелийте суміш у сотейник та поставте на вогонь на пару хвилин. Потім додайте до сотейника бурбон або віскі та підігрівайте суміш ще 5 хвилин.
- Одразу розлийте коктейль по бокалах. Прикрасити напій можна тертим шоколадом.
Ірландський пунш

Інгредієнти:
- 50 мл ірландський віскі;
- 200 мл чаю;
- 1 ч. л. цукру;
- 1 лимон.
Кроки приготування:
- Завчасно заваріть міцний чорний чай.
- Потім додайте до нього віскі та все перемішайте. Додайте до напою шматочок лимона.
- Перед подачею прикрасьте склянки з пуншем скибочками цитрусових, а також можна додати трохи меду, щоб посилити аромат.
- Подавати коктейль потрібно гарячим у керамічних або товстостінних чашках.
Раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати вино з троянд, про яке писав Симоненко.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.