Єлизавета ІІ

"Любила з дитинства": кухар розсекретив улюблену страву покійної королеви Єлизавети II

YouTube / The Royal Family

Жінка ніколи не зраджувала одній традиції

Покійна королева Великої Британії Єлизавета II мала можливість щорозу насолоджуватися новими вишуканими стравами, але однією з найулюбленіших страв у жінки все одно залишався звичайний сендвіч. Про це повідомляє "Дивогляд" з посиланням на Mirror.

За словами шеф-кухаря Даррена МакГрейді, який працював на королівську родину 15 років, королева ніколи не зраджувала однієї простій традиції. Незалежно від того, де була жінка, вона завжди пила післяобідній чай.

МакГрейді поділився, що найкращим смаколиком до чаювання були солодкі чи солоні сендвічі. Один із найлюбленіших – хліб з маслом та джемом.

"Королеві подавали пенні з джемом в дитячій кімнаті, коли вона була маленькою дівчинкою, і з того часу вона їла їх на післяобідній чай. Прості, просто хліб і джем з невеликою кількістю масла – зазвичай полуничний джем. Ми робили джем у замку Балморал з чудової шотландської полуниці з наших садів", – сказав МакГрейді.

Додав, що ще однією варіацією бутерброду, який теж полюбляла Єлизавета, був сендвіч з огірком. Але зробити його було доволі непросто. Спочатку кухар чистив м'якуш огірка картоплечисткою аж до водянистого насіння. Потім змащував шматок хліба вершковим сиром, накладав шматочки м'яти, а зверху – огіркові слайси.

Раніше "Дивогляд" повідомляв, як відрізнити натуральний мед від підробки.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ