Новий шоколад зроблений з "какао-желе"
Науковці зі Швейцарії винайшли новий вид шоколаду, що є більш корисним за вже існуючий, передає "Дивогляд" із посиланням на New Atlas.
Новий шоколад зроблений з "какао-желе". Для його приготування вчені використали більше плодів какао. Таким чином шоколад вийшов кориснішим та екологічно безпечнішим.
Під час приготування традиційного шоколаду какао-боби змішують з невеликою кількістю м'якоті плоду, додають цукор, сухе молоко та інші інгредієнти. Кількість доданого цукру залежить від того, наскільки темним виходить шоколад.
Для виготовлення какао-желе науковці додали м'якоть плоду та внутрішню оболонку лушпиння (ендокарпій). Отримана маса виявилась солодшою за цукор і стала його замінником.
Для отримання правильної комбінації інгредієнтів експерти витратили чимало часу. Надмірна кількість какао-желе робила шоколад грудкуватим, а менша кількість робила шоколад недостатньо солодким.
Новий вид шоколаду є більш корисним ще й у зв'язку з тим, що містить на 20% більше клітковини та на 30% менше насичених жирів, ніж є у звичайному темному шоколаді.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати шоколадний кекс за 3 хвилини без випікання.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.