Деменція

Учені назвали продукт, який знижує ймовірність розвитку деменції до 8-14%

Pixabay

Достатньо вживати лише одну ложку цього продукту

Науковці назвали продукт, який знижує розвиток деменції та ймовірність смерті через цей діагноз, передає "Дивогляд".

Учені з Гарвардського університету провели дослідження, під час якого проаналізували медичні записи за період з 1990 по 2018 рік для 60 582 жінок і 31 801 чоловіка, які не страждали на серцево-судинні захворювання та онкологію. Показники їхнього здоров'я відстежували 28 років.

Експерти заявили, що учасники, які додавали до свого раціону лише одну чайну ложку оливкової олії і заміняли нею майонези та інші соуси, демонстрували значно кращі показники. Ймовірність розвитку деменції у них становила лише 8-14%, а ймовірність смерті була на 28% нижчою.

Науковці прийшли до висновку, що регулярне вживання оливкової олії знижує ризики розвитку деменції на 8 – 14%, а ймовірність померти від захворювання нижче на 28%.

Автор дослідження вважає, що ці результаті є вкрай важливими, оскільки дедалі частіше вікові захворювання уражають мозок. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), у світі вже зафіксовано понад 55 млн осіб, яким був встановлений діагноз деменція.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, що футболісти мають підвищений ризик появи деменції.

Дивіться також відео 5 каналу: КОЖЕН ДРУГИЙ українець ризикує стати жертвою торгівлі людьми. Інформаційна кампанія у метро Києва

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ