Єлизавета ІІ

Як приготувати курячу закуску, яку подавали на коронації Єлизавети ІІ

The Royal Family / Twitter

У ті часи страви з курки були дуже рідкісним явищем

Незабаром у Великій Британії відбудеться коронація Чарльза ІІІ. Мало хто знає, але спеціально для коронації покійної Єлизавети ІІ було створено надзвичайно смачну страву – курку з каррі.

Її готували найкращі кухарі у Великій Британії для коронаційного обіду, який відбувся 2 червня 1953 року. У ті часи страви з курки були дуже рідкісним явищем, а сьогодні їх майже щодня готують вдома.

Королівським рецептом курки з каррі ділиться "Дивогляд" із посиланням на Сordonbleu.

  • куряча грудка гарячого копчення– 1 шт;
  • ріпчаста цибуля – 1/2 шт;
  • майонез – 60 гр;
  • томатний соус – 1 ч.л;
  • шпинат – 100 гр;
  • м'який сир – 150 гр;
  • сік 1/2 лайма;
  • каррі (за смаком);
  • мелена куркума (за смаком);
  • сіль, перець (за смаком);
  • булочки з кунжутом – 4 шт.

Приготування:

  • Курячу грудку наріжте дрібними кубиками, а ріпчасту цибулю ретельно нашинкуйте. Перекладіть у миску, змішайте і додайте порошок каррі, мелену куркуму, майонез, томатний соус, сік лайма і ретельно перемішайте. Приправте сіллю і меленим перцем;
  • Дрібно наріжте листя шпинату, додайте їх до курячої суміші та перемішайте;
  • Розріжте булочки з кунжутом і приберіть верхівки. З другої частини виріжте внутрішню частину, викладіть в отвір курячу масу і посипте сиром. Подавайте одразу.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як самостійно приготувати п'ять найпопулярніших страв з фільмів про Гаррі Поттера.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ