6 продуктів, які категорично не можна додавати до смузі – поради

Смузі вже багато років вважається справжнім еліксиром для підтримки здоров'я і збагачення організму вітамінами

Важливе значення мають інгредієнти, які входять до складу цього напою. "Дивогляд" ділиться з вами переліком 6 продуктів, які не варто додавати до смузі.

Йогурти з добавками

йогурт
йогурт
Фото: Shutterstock

Смузі можна готувати на основі молока або йогурту, однак, у другому випадку часто обирають ароматизовані йогурти з додатковим смаком. Експерти радять використовувати білі йогурти, наприклад – грецький. Саме у таких продуктах наявний великий вміст білку і 0% цукру.

Білі йогурти сприятимуть насиченню організму та допоможуть довше залишатися ситими. Однак, у будь-якому з випадків варто звертати увагу на склад продукту і уникати тих, що містять невідомі підозрілі інгредієнти.

Консервовані фрукти

консервовані фрукти
консервовані фрукти
Фото: Pixabay

Фрукти у банках зберігаються у сиропі, а відповідно містять у своєму складі цукор та інші шкідливі речовини, що подовжують термін придатності продукту. Саме тому краще уникати додавання цих інгредієнтів до свого смузі.

Шоколадна паста або шоколад

Чорний шоколад
Чорний шоколад
Фото: Shutterstock

Шоколадна паста – це той самий шоколад, але в іншому вигляді. Він також має у своєму складі цукор та інші шкідливі компоненти, які не принесуть користі для здоров'я.

Арахісова або горіхові пасти

арахісова паста
арахісова паста
Фото: Shutterstock

Ці продукти стали дуже популярними по всьому світу. Арахісові та горіхові пасти додають до різних страв, у тому числі й до смузі. Їхня перевага – великий вміст жирів, які насичують організм на тривалий час. Однак, зловживати цим продуктом не потрібно, оскільки він вважається висококалорійним і може спричинити збільшення ваги.

Підсолоджувачі

Мед
Мед
Фото: Shutterstock

Мед, цукрозамінники або інші солодкі добавки не зроблять ваш смузі кориснішим, а навпаки зіпсують напій. Особливо шкідливим вживання такого смузі буде зранку, оскільки цукри перед сніданком насичують організм на короткий проміжок часу і вже зовсім скоро ви знову захочете щось з'їсти.

Сік

Ананасовий сік
Ананасовий сік
Фото: Shutterstock

Смузі готують на основі рідини, якою зазвичай виступає молоко рослинного або тваринного походження. У жодному разі не варто використовувати концентрований сік, оскільки він також має у своєму складі шкідливі компоненти, у тому числі й цукри.

Якщо йдеться про свіжовичавлений сік, то його також краще вживати самостійно, без додавання до смузі.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, що експерти назвали найшкідливіші види кави та чаю.

Дивіться також відео 5 каналу: ФСБшні попи просто так не підуть з Лаври – Сергій Руденко

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше