Різдвяні пряники

Різдвяний смаколик: рецепт медових пряників від Лізи Глінської

Shutterstock

Легкий та простий спосіб приготування десерту

Медові пряники – один з найсмачніших різдвяних смаколиків. "Дивогляд" повідомляє, що українська кондитерка Ліза Глінська поділилася рецептом найсмачніших медових пряників, які може приготувати кожен.

Інгредієнти:

  • Цукор – 250 гр;
  • Вода – 100 мл;
  • Яєчний жовток – 2-3 шт;
  • Яєчний білок – 2 шт;
  • Борошно – 500 гр;
  • Вершкове масло – 80 гр;
  • мед – 100 гр;
  • Сода – 5 гр;
  • Цукрова пудра – 190 гр;
  • Лимонний фреш – 10 мл;
  • Гелевий барвник.

Приготування:

  1. У сотейнику нагрійте воду та розтопіть на паровій бані вершкове масло. Додайте до нього мед та перемішайте; 
  2. В іншій глибокій ємності розтопіть 100 гр цукру так, щоб утворилася карамель. Тоненькою цівкою вилийте в неї окріп та перемішайте;
  3. Після цього додайте у сотейник інші 150 гр цукру. Ретельно перемішайте з медом і вершковим маслом. Після цього висипте у рідину соду та спеції;
  4. Перелийте масу в глибокий посуд та охолодіть його до 50-55°. Додайте жовтки та перемішайте;
  5. У карамельну масу насипте борошно та розділіть тісто на дві частини. Кожну загорніть у харчову плівку та покладіть у холодильник не менше, ніж на 12 годин;
  6. По завершенні цього часу розкачайте тісто шаром у 5-6 мм та виріжте з нього пряники різних форм;
  7. Поставте тісто у розігріту до 180° духовку на 6-8 хв;
  8. У цей час займіться приготуванням декору для пряників. Для цього збийте міксером білки, лимонний сік та цукрову пудру. Розділіть цю масу на три частини і додайте краплю барвника;
  9. Суміш перекладіть у кондитерський мішок та починайте розфарбовувати пряники.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами п'ятьма традиційними рецептами куті з різних регіонів України.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ