Легкий та простий спосіб приготування десерту
Медові пряники – один з найсмачніших різдвяних смаколиків. "Дивогляд" повідомляє, що українська кондитерка Ліза Глінська поділилася рецептом найсмачніших медових пряників, які може приготувати кожен.
Інгредієнти:
- Цукор – 250 гр;
- Вода – 100 мл;
- Яєчний жовток – 2-3 шт;
- Яєчний білок – 2 шт;
- Борошно – 500 гр;
- Вершкове масло – 80 гр;
- мед – 100 гр;
- Сода – 5 гр;
- Цукрова пудра – 190 гр;
- Лимонний фреш – 10 мл;
- Гелевий барвник.
Приготування:
- У сотейнику нагрійте воду та розтопіть на паровій бані вершкове масло. Додайте до нього мед та перемішайте;
- В іншій глибокій ємності розтопіть 100 гр цукру так, щоб утворилася карамель. Тоненькою цівкою вилийте в неї окріп та перемішайте;
- Після цього додайте у сотейник інші 150 гр цукру. Ретельно перемішайте з медом і вершковим маслом. Після цього висипте у рідину соду та спеції;
- Перелийте масу в глибокий посуд та охолодіть його до 50-55°. Додайте жовтки та перемішайте;
- У карамельну масу насипте борошно та розділіть тісто на дві частини. Кожну загорніть у харчову плівку та покладіть у холодильник не менше, ніж на 12 годин;
- По завершенні цього часу розкачайте тісто шаром у 5-6 мм та виріжте з нього пряники різних форм;
- Поставте тісто у розігріту до 180° духовку на 6-8 хв;
- У цей час займіться приготуванням декору для пряників. Для цього збийте міксером білки, лимонний сік та цукрову пудру. Розділіть цю масу на три частини і додайте краплю барвника;
- Суміш перекладіть у кондитерський мішок та починайте розфарбовувати пряники.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!