Книжка "Віра та практика англіканської церкви"

В Англії до бібліотеки повернули книгу, яку взяли понад 300 років тому – фото

thestar.co.uk

За словами заступника настоятеля собору, до якого повернули книгу, завдяки штрафу для читача можна було б "купити новий дах або щось ще"

Шеффілдський собор (Англія) отримав посилку з книжкою "Віра та практика англіканської церкви", яку взяли почитати у церковній бібліотеці у 1709 році. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на The Star.

Жителька Уельсу знайшла цю стару книжку серед речей своєї померлої хрещеної. У заповіті останньої сказано, що "Віра та практика англіканської церкви" має повернутися до Шеффілдського собору.

Книгу написали у 1688 році, але видали лише через 16 років. У ту епоху Шеффілдський собор був церквою, а також був відомим завдяки своїй бібліотеці.

"Я намагаюся порахувати, яким міг би бути штраф для читача, – він дозволив би нам купити новий дах або щось ще", – жартуючи розповів заступник настоятеля собору Кейт Ферроу.

До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв, що у США знайшли пляшку з посланням, яку відправили майже 100 років тому.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ