Керівників немає уже у 4-х районах Києва [відео]

    Столичними районами нема кому керувати. Навздогін за Подільським, Голосіївським та Святошинським - за власною ініціативою залишив крісло й чільник Солом`янського району. На Банковій з призначенням нових голів затягують. Утім, за неофіційною інформацією - серед претендентів на посади чільників районів називають Віктора Пилипишина та Максима Луцького.

    Місцевий мешканець: "Когда вы говорите поменяли?"

    Журналіст: "Тижні 2 тому".

    Місцевий мешканець: "Я заметил, что после того, как его уволил убирать стали намного лучше - не везде, конечно, но тротуары почищены были".

    У Подільскому районі за колишнім керманичем - геть не сумують. Вже і прізвище забули.

    Місцевий мешканець: "Знаю, що його поміняли, але конкретно не пам`ятаю прізвища".

    Журналіст: "А знаєте, за що поміняли?"
     
    Місцевий мешканець: "Знаємо, ми вже давно невдоволені. Якщо ви пройдетесь по Ярославській - ви побачите, що тут робиться і зараз".

    Місцевий мешканець: "Если их побольше будут увольнять, которые вот так вот ведут..."

    А в Голосіївському - хто керував районом і не знали.

    Президент звільнив трьох голів Подільского, Голосіївського та Святошинського районів, бо не вгодили чільнику міськадміністрації - погано працювали лопатами. Їхній колега із Солом`янського району - пішов сам. Крісла вже й схолонули, а нових керманичів - досі не призначили.

    Тим часом, подейкують, що у крісла чиновників сядуть екс-голова Шевченківського району Віктор Пилипишин та ректор НАУ Максим Луцький. Обидва брали участь у парламентських перегонах у столиці, як мажоритарники, відзначилися скандалами на дільницях та програли.  

    Віктор Пилипишин, екс-голова Шевченківської РДА Києва: "Не така солодка ця посада голови адміністрації. 2 тижні тому я мав іти на Поділ, ще тиждень тому - Шевченківський район, потім я ще шось чув".
     
    Журналіст: "Якби вам запропонували очолити, ви б погодились?"

    Віктор Пилипишин, екс-голова Шевченківської РДА Києва: "Чесно кажучи, не хочу обговорювати те, чого немає. Ну, я не бачу сенсу коментувати".

    А от Максим Луцький про свої амбіції заявляє відкрито. Пересісти з ректорського у чиновницьке крісло - не проти.

    Максим Луцький: "Якщо моя кандидатура буде розглядатись конкретно щодо Солом`янського району - то я з радістю прийму її".

    Опозиціонери, які виграли вибори у столиці, керувати районами, які їх підтримали - не надто охочі. Один у полі не воїн - пояснює парламентарій Дмитро Андрієвський.

    Дмитро Андрієвський, народний депутат, "Батьківщина": "Опозиція перемогла в усіх округах в місті Києві, тому якщо буде команда опозиції заходити і на міську адміністрацію, і на райадміністрації - тоді, звичайно, можна погодитися. Виривати з контексту один район, іти працювати у команду, яка незрозуміло яким чином буде діяти - я б не погодився".

    Його колега Володимир Бондаренко, який переміг у Святошині, впевнений: озвучені прізвища - це лише піар.  

    Володимир Бондаренко, народний депутат, "Батьківщина": "Називаються декілька комплектів прізвищ. Я думаю, це самоангажування відбувається окремих людей, які б хотіли туди потрапити. Я не буду заздрити нікому, хто прийде на цю посаду, враховуючи стан бюджету Києва, систему бюджетних стосунків всередині Києва, коли район взагалі позбавлений будь-яких повноважень".

    Не призначати, а обирати керівників районів - закликає екс-мер столиці Олександр Омельченко, бо такі горе-керманичі столиці не годяться.

    Олександр Омельченко, екс-мер Києва: "Це говорить про політичну, кадрову кризу міської влади. Такого в Києві за часів післявоєнного періоду не було. Як вийти з положення - об`явити конкурс на заміщення вакансій, щоби в ньому прийняли участь кияни. На жаль, на сьогодні підбір кадрів як у місто, так і в райони робиться підспудно, таємно, і на сьогодні практично ніхто нічого не знає".

    Банкова - мовчить. Призначити голів райдаміністрацій має Президент, а поки їхньою роботою займаються перші заступники. Містяни, тим часом, мріють про ідеального чільника. 

    Кияни: "Хочу, щоб людина, яка переживає за цей район, яка може має якийсь стосунок до цього району".

    Кияни: "Чтобы люди чувствовали больше комфорт, проживая на Подоле".

    Кияни: "Человека, который порядочный, культурный и имеет уважение к людям. А хто це у нас в країні - я не знаю".

    Світлана Одаренко, Ганна Рибалка, Ян Доброносов та Максим Петраков, 5 канал

    Попередній матеріал
    Лутковська хоче контролювати ліцензування імпортних ліків
    Наступний матеріал
    Забудова у Десятинному провулку руйнує сусідні будинки [відео]
    Теги:
    Loading...