Усі охочі могли послухати лекції про походження та історію вирощування цінного коренеплоду, відвідати кулінарні майстер-класи або спробувати делікатеси, приготовані з картоплі. Святкові заходи триватимуть - ще два дні. Картоплею - перуанці пишаються як національним надбанням. Бо вважають, що саме їхня країна дала світові цей корисний і смачний продукт.
Геріберто Сото, президент Національної асоціації виробників картоплі: "Існує близько п`яти тисяч сортів картоплі. Майже три з половиною тисячі з них - походять з Перу. Науковці вважають: ця рослина вперше з`вилася саме у нас, поблизу озера Тітікака, і саме звідси - поширилася світом".
У столиці Перу відзначили "Національний день картоплі"
Національний день картоплі - відзначили у столиці Перу - Лімі. До свята приурочили парад, масштабні вуличні гуляння, виставки та ярмарки.
Loading...