Дональд Туск відвідав Грузію

    Польща сприятиме тому, щоби Грузія якнайшвидше долучилася до європейської спільноти. Про це заявив прем`єр-міністр країни Дональд Туск під час зустрічі з грузинським президентом Михайлом Саакашвілі у Тбілісі.

    Сторони обговорили можливість встановлення між Грузією та Євросоюзом режиму вільної торгівлі та набуття Грузією статусу асоційованого члена. Туск пообіцяв докласти зусиль, щоб уже найближчими місяцями Євросоюз спростив візовий режим для громадян Грузії. Також польський прем`єр зустрівся з грузинською колегою Нікою Джілаурі, щоб домовитися про налагодження прямих авіарейсів між двома країнами.

    Михайло Саакашвілі, президент Грузії: "Режим вільної торгівлі з Євросоюзом у свій час дуже допоміг економіці Туреччини. Тож ми сподіваємося, що він буде запроваджений і для нашої держави. Ефект від нього відчує кожна грузинська сім`я, кожен окремий громадянин Грузії".

    Дональд Туск, прем`єр-міністр Польщі: "Ми працюємо над спрощенням візового режиму для наших східних партнерів. І я буду щирим - Грузія зараз найближче підійшла до досягнення цієї мети".

    Попередній матеріал
    Туреччина відкликає посла зі Швеції
    Наступний матеріал
    Новий президент Чилі склав присягу
    Теги:
    Loading...