Фото inforesist.org

В офісі омбудсмена розповіли про результати верифікації списків заручників

Кількасот осіб не хочуть повертатися на окуповані території

Кількасот осіб не хочуть повертатися на окуповані території. Такі результати верифікації списків заручників, передає "5 канал".

Як стало відомо, звіт заслухали на засіданні, в якому взяли участь представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, а також українські представники в робочих підгрупах Мінських перемов.

Цю інформацію "5 каналу" підтвердив і представник офісу українського омбудсмена Михайло Чаплига.

Зазначимо, що процедура верифікації тривала від 28 квітня під контролем представників ОБСЄ. За цей час робоча група побувала в 19 регіонах України, відвідала 37 в'язниць. Результати верифікації мають надати учасникам тристоронньої контактної групи у Мінську 15 травня.

Як повідомлялося, 10 травня робоча група завершила верифікацію списків заручників "ДНР", на черзі – другий список. В офісі омбудсмена сподіваються, що вже наступного тижня під час зустрічі у Мінському форматі має розглядатися інформація за двома списками – і "ДНР", і "ЛНР".

Нагадаємо, кількасот заґратованих в Україні осіб відмовляються повертатися на окуповані території. Проте, терористи в це не вірять і продовжують вимагати від Києва видати їм цих людей. Коли ж міжнародні посередники запропонували незалежну перевірку за участі ОБСЄ та Уповноваженого України з прав людини, так звану верифікацію, то бойовики спочатку погодилися почати процес 18 квітня, а потому зірвали домовленості.

Зазначимо також, що кількість заручників у терористів на Донбасі перевищила 120 осіб.

 

Попередній матеріал
Тестування на ВІЛ, гепатити, сифіліс у фан-зонах Євробачення: чи багато іноземців обстежилися
Наступний матеріал
Сутички у Дніпрі: Поліція затримала керівника "тітушок", що напали на ветеранів АТО
Loading...