9 вересня 2017 року в рамках Року Японії майстер японської чайної школи "Урасенке" Сокеі Кімура за підтримки Посольства Японії в Україні провів майстер-клас для українських послідовників шляху чаю в Українсько-Японському центрі КПІ ім. Ігоря Сікорського.
Майстер поділився серкретами давньої традиції: "Через те, що чайним дійством можуть займатися дуже різні люди, спосіб насолодитися чаєм відрізняється. Наприклад, люди яких цікавить духовна складова чайного дійства будуть підіймати питання філософського чи релігійного характеру, це буде розмова між серцями присутніх. Та головне під час такої зустрічі – отримати насолоду від чаю".
Для людей, які захоплюються мистецтвом, це прекрасна можливість ознайомитися з системою правил приготування чаю і чаювання в Японії та розглянути приладдя, які не змінювали свій вигляд вже декілька сторіч.
Директор японського центру Катерина Луговська зауважує: "До нас в Українсько-Японський Центр КПІ ім. Ігоря Сікорського люди приходять вивчати японську мову, щоб краще пізнати культуру. Це досить складно, але прагнення підвищити свій внутрішній рівень, вивчаючи іншу культуру, є ознакою того, що в нашій державі все в порядку".
Як з'ясувалося під час майстеркласу японський чай для України – зовсім не дивина. Чай маття можна купити і в Києві. Є магазини, які привозять чай безпосередньо з японських плантацій, без ферментації, а це означає, що людина отримує всі поживні речовини. Плюс напій збивається у піну – додатковий кисень для організму.

Євгеній Шульгат, 5.UA