Мандариновий вибух
Мандарини – такий же традиційний символ Нового року, як і шампанське. Їхнє поєднання – просто вибухова ідея – смачний і простий у приготуванні коктейль. Його, до речі, можна зробити і безалкогольним, замінивши ігристе вино дитячим "шампанським".
Інгредієнти (1 порція):
- шампанське – 200 мл;
- мандаринки – 2 шт;
- мандаринового фрешу – 50 мл;
- лід;
- зернятка граната – як прикраса.
Приготування:
У високий келих покласти кружальця мандарина, зерна граната, лід, налити соку й шампанського. Посуд краще попередньо охолодити в морозилці. Бокал можна прикрасити ялиновими гілочками або серпантином.

Полярна ніч із ромом
Як наблизитися до Лапландії? Звісно, пригожий коктейль – чудовий спосіб.
Інгредієнти (1 порція):
- біле морозиво – 100 г;
- ром – 25 г;
- шампанське – 50 г;
- лід;
- м'ята (за бажання).
Спосіб приготування:
У широкий келих покласти шматочок льоду, додати дві столові ложки морозива (краще звичайний пломбір), полити ромом. Потім додати шампанське. Келих можна прикрасити маленькою гілочкою м'яти. Подавати одразу після приготування.

Зимовий коктейль із журавлиною
Коли за вікном справжня зима, хочеться вбрати її у яскраві кольори. Наприклад, у колір журавлини. А новорічний коктейль із червоними ягодами – це і красиво, і смачно.
Інгредієнти (1 порція):
- шампанське – 100 мл;
- апельсиновий фреш – 100 мл;
- заморожена журавлина – 100 г;
- цукрова пудра;
- лід.
Спосіб приготування:
Розморозити ягоди журавлини. Подрібнити їх у блендері й ретельно перетерти через сито. Покласти в келих столову ложку журавлинного пюре. Туди ж додати кубик льоду, апельсиновий фреш і охолоджене шампанське. Щедро посипати коктейль просіяною цукровою пудрою.

Апероль Шпріц
Інгредієнти (1 порція):
- італійське ігристе вино Prosecco – 150 г;
- апельсиново-трав'яний лікер Aperol – 100 г;
- газована вода – мінеральна або очищена – 50 г;
- кубики льоду, кілька часточок червоного апельсина, оливки – для прикрашання.
Спосіб приготування:
Важливо заздалегідь подбати про охолодження вина, газованої води і лікеру. Змішати підготовлені алкогольні компоненти з газованою водою і розлити у високі винні келихи. Можна або відміряти кожен інгредієнт у келих по черзі, або змішати все відразу в великому глечику. У келихи розлит Апероль Шпріц, додати лід і прикрасити зеленими оливками на шпажці. Вінця келиха прикрасити тонкою часточкою апельсина.

Новорічний карнавал
Інгредієнти (1 порція):
- мартіні – 75 мл;
- шампанське – 75 мл;
- лимон – 1/4 частина + одна часточка;
- гілочка м'яти;
- лід кубиками.
Спосіб приготування:
Наповнити келих льодом. Додати вина і шампанського. Вичавити туди ж сік четвертинки лимона. Не поспішаючи розмішати коктейль ложкою. Прикрасити листочком м'яти і часточкою лимона.

Читайте також: Канікули 2020 в Україні: оригінальні ідеї для новорічних подорожей