Знайди свій смак. На Львівщині ветеран АТО заснував полуничний туризм. За такий бізнес чоловік взявся, коли повернуся із зони бойових дій на сході країни. Колишній доброволець орендував землю та почав вирощувати ягоди. А полуницю покупці збирають власноруч.
Фермер Микола Стецьків проводить майстер-клас зі збирання полуниці: "Берете за хвостик і тягнете, вона сама відщіпає. У вас залишається вона з хвостиком. Ми кладемо її хвостиком догори, щоб люди бачили, якої вона якості знизу. Не навпаки".
Підприємець вирощує вісім сортів полуниці на гектарі землі. Ягідний бізнес розпочав у 2015-му, коли демобілізувався із батальйону спецпризначення.
"Ми з дружиною порадилися, і хто сказав вирощувати полуницю – не пригадую, але десь на підсвідомості хтось сказав "полуниця". Ми почали досліджувати інформацію про полуниці, зрозуміли, що якісної полуниці в Україні немає, і нема полуниці, яка б приносила емоції", – розповідає фермер.
Ділянка, де росте ягода, не охороняється. Будь-хто може збирати полуницю, там же розрахуватися за неї. Таких покупців тут не бракує – попри значно вищу ціну, аніж на ринку – 60 грн за кілограм.
"У нас маленька дитина, 2,5 рочки, і ми хочемо, щоб він їв гарну ягоду, не базарну. А тут самі собі збираємо. Плюс – задоволення від такої поїздки. Ти собі ходиш, вибираєш, яку ягідку ти хочеш, велику чи маленьку", – сміється відвідувачка Олена Нагорнюк.
Ягідним бізнесом займається вся сім'я. Батькам допомагають ще п'ятеро дітей. Свій полуничний бізнес Микола Стецьків планує розширювати. У планах – висадити ще не одне поле ягід та виростити ще більше сортів полуниці.
Марта Шикула, Євген Радіон, Львівська область, "5 канал"