5 канал

"Полювання" на злісних неплатників аліментів на Львівщині: що з цього вийшло

На Львівщині розпочали активне полювання на злісних неплатників аліментів. Для цього в управлінні юстиції створили спеціальні мобільні групи

Менш як за місяць виконавці заарештували квартири, будинки, автомобілі і стягнули майже 300 тисяч гривень. Як працюють мисливці за боржниками – бачили журналісти "5 каналу". 

Держвиконавець управління юстиції Юрій Марчишин приходить до квартири злісного неплатника аліментів. Чоловік не сплачує гроші на дитину понад 5 років. За цей час набіг борг понад 100 тисяч гривень. Вдома порушника не застають.

"Неодноразово ми йому надсилали повістки, щоб він з’явився до нас. Він не реагує ніяк, не з'являється, заборгованість не оплачує", – каже Марчишин.

Відтак, описують майно та складають акт арешту нерухомості. На вхідні двері клеять спеціальну наліпку. На те, щоб виправитися, боржник має 10 днів.

"Взагалі він мав би прийти до нас у відділок і заплатити заборгованість, але якщо він її не оплатить, ми реалізуємо квартиру і реалізовані кошти віддамо на погашення заборгованості по аліментах", – пояснює державний виконавець головного управління юстиції Львівщини.

Сусіди кажуть, що вдома чоловік майже не буває. Але те, що не допомагає своїй дитині, їх дивує.

5 канал

Зв'язатися з боржником працівникам юстиції вдалося телефоном. Той повідомив, що аліменти не сплачує, а виконавча служба пригрозила описати квартиру та арештувати майно чоловіка.

Не на камеру колишня дружина боржника розповідає: не дивується, що той уникає відповідальності за несплату аліментів.

"Я думаю, що це була навмисна несплата аліментів. Тому що людина фізично здорова, має вищу освіту, має військовий квиток, має дві руки і має диплом. Він міг би заробити. Кошти ніколи не бувають зайвими – особливо коли дитину на ноги підняти намагаєшся, коли хочеш дати їй щось краще!" – розповідає телефоном колишня дружина неплатника аліментів Світлана Буцій.

Лише за місяць працівники юстиції заарештували 15 житлових приміщень та три автомобілі неплатників аліментів. Зі злісних боржників стягнули майже 300 тисяч гривень на користь дітей, але це лише початок роботи. У фокусі виконавчої служби Львівщини – ще щонайменше 15 тисяч осіб.

Як інформував 5.UA, 6 лютого в Україні набув чинності закон про посилення відповідальності за несплату аліментів. Тоді ж Мін'юст запустив реєстр боржників зі сплати аліментів.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, "5 канал"

Дивіться також фотогалерею за темою: 

Любі донечки: Родина фотографів зробила зворушливий проект про роль батька у вихованні дівчаток

/
/
/
/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
Пасажирка Зайцевої про смертельну ДТП: Lexus їхав на "миготливий зелений" зі швидкістю 70-75 км/год
Наступний матеріал
"Мрію вручити генеральські погони жінці": Полторак привітав особливих армійців зі святом
Loading...